El Club Bàsquet Salt i el voluntari de Càritas Tomàs Aurich Bonmatí rebran els premis Tres de Març d'aquest 2016 per la seva vinculació amb la vila.

Aurich és conegut a Salt com «el voluntari que mai diu que no». Va néixer a Estanyol el 12 de març de 1941, però viu a Salt des de fa 45 anys. Va dedicar la seva vida professional a fer de contractista d'obres, i durant 34 anys va gestionar la seva pròpia empresa dins del poble. Nou anys abans de jubilar-se, va marxar a treballar a Torroella.

Va entrar a Càritas de la mà del difunt Josep Sarrà, amb qui eren amics de tota la vida. «Un dia me'l vaig trobar i em va preguntar si em volia fer voluntari», recorda. Ell s'hi va engrescar i ja fa gairebé una dècada que s'hi dedica. Durant aquest període hi ha fet de tot, des d'anar a buscar els aliments amb furgoneta fins a distribuir-los allà on fa falta. El jurat ha decidit premiar-lo pel seu «treball i dedicació» al poble de Salt com a persona solidària i molt vinculada a Càritas. També destaquen la seva implicació en projectes estratègics com el nou CDA, el trasllat del rober de Càritas al Grup Sant Jaume o el Banc dels Aliments.

L'altre premi serà per al Club Bàsquet Salt, fundat el 1972 i que actualment compta amb uns 260 jugadors que entrenen al pavelló municipal. El seu president, Mateu Torrent, explica que enguany han acollit els jugadors dels centres educatius Pompeu Fabra, Dominiques, Gegant del Rec i Vilagran sota el «paraigües» del club. Els més petits continuen jugant amb els colors de les seves escoles, mentre que a partir de la categoria de cadets juguen tots pel Club Bàsquet Salt. El Club acull jugadors de totes les categories, des dels 7-8 anys fins als sèniors. A més, participen en nombroses activitats del poble, des del torneig anual fins a la festa major. El jurat aplaudeix la tasca que fan per fomentar l'esport base, promoure els hàbits saludables i portar el nom de Salt «en positiu» a tot el país.