Representants dels veïns de la Torre Alfons XII de Girona, a la muntanya de les Pedreres, es van reunir ahir amb l'alcalde, Albert Ballesta, i el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso. L'objectiu era fer saber al nou batlle les inquietuds dels residents arran del Pla Especial de les Pedreres que preveu enderrocar 41 cases construïdes, fa molts anys, en sòl públic.

En la trobada, els representants municipals van voler donar tranquil·litat als veïns, que temen per la seva situació per culpa d'aquesta operació. En la reunió l'Ajuntament va mantenir que la gent més gran no s'hauria de moure mai. Són la primera generació que va anar a viure a l'entorn del Pirulí i el dissemitat dels Caputxins i engloba una desena de famílies. Aquest punt s'inclourà en una modificació en l'aparat social del Pla de les Pedreres.

La resta de veïns s'hauran d'anar recol·locant en altres habitatges, possiblement a prop de Torre Gironella. No obstant això, això s'anirà produint molt gradualment i quan l'Ajuntament tingui dotació econòmica. Per tant, es preveu que l'operació de trasllat s'allargui durant anys.

Els veïns van assenyalar que seguiran atents a totes les evolucions i volen garanties que en l'espai destinat a les noves edificacions hi podran anar a viure tots. El consistori, però, recorda que allà només hi cabran 23 cases. El sistema per finançar la construcció dels nous habitatges també està a debat. També s'està debatent que hi hagi alguna mena de clàusula que eviti que es puguin vendre l'habitatge els primers anys. Tot plegat s'anirà tractant a la Taula de les Pedreres que es reuneix periòdicament.

Ara mateix, la primera actuació que vol tirar endavant l'equip de govern és la unió en un sol punt de tots els cavalls que ara hi ha escampats en diferents quadres de la zona.

Mentrestant els veïns voldrien que l'Ajuntament els ajudés a muntar una cooperativa, ja que molts estan a l'atur, víctima de la crisi. També voldrien que mentre no els traslladen se'ls consideri un barri per beneficiar-se d'aspectes com ara partides i projectes als pressupostos participats.