Bruce i Schrell Hopkins hauran d'esperar encara un temps per poder enterrar el seu fill Caleb, mort a mitjan novembre i amb el cadàver del qual van conviure fins el 5 de gener. Encara que l'autòpsia va determinar que el petit de 7 anys havia mort de forma natural, probablement per complicacions respiratòries, la titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona encara no vol autoritzar la retirada del cadàver.

Encara manquen les conclusions definitives sobre la causa de la mort perquè els metges forenses resten a l'espera que l'Institut Nacional de Toxicologia els enviï els resultats de les mostres de fluxe abdominal i teixits que van enviar per determinar si el nen havia ingerit alguna substància tòxica.

La jutgessa considera que els resultats d'aquestes mostres són fonamentals per poder autoritzar la retirada del cadàver si es descarta qualsevol indici d'enverinament. A banda d'això, encara està pendent de rebre l'historial mèdic del menor -tant el que podria tenir als EUA, on va néixer, com l'espanyol- per incorporar-lo a la causa.

El manteniment del cadàver en el dipòsit també té a veure amb la possibilitat que sigui necessari realitzar un informe complementari d'autòpsia si els resultats de l'historial mèdic i les anàlisis toxicològiques fan pensar en alguna hipòtesi diferent a la mort natural. No obstant, en l'informe inicial d'autòpsia els metges forenses ja van especificar que havien extret totes les mostres que necessitaven del cadàver.

L'advocat dels pares, Christian Salvador, demanarà celeritat en la investigació per tal que els Hopkins puguin recuperar el cos del seu fill al més aviat possible i posar-se d'acord amb el consolat dels EUA?a Barcelona per procedir a l'enterrament o la repatriació del menor, si així ho decideixen.

D'altra banda, el matrimoni va poder passar el dissabte amb els seus altres dos fills, que estan tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància d'ençà de la detenció i posterior llibertat de Bruce i Shcrell Hopkins, investigats per homicidi imprudent.