"Inadequades, injustes, impròpies i incorrectes". Amb aquestes paraules el Comitè Executiu Local de CDC de Girona vol respondre les declaracions de l'actual vicepresident intercomarcal d'Unió, Jordi Fàbrega, que en l'edició de diumenge a Diari de Girona acusava l'exalcalde de Girona i ara President, Carles Puigdemont, d'haver anar a per ell des d'un bon principi. CDC considera que si Fàbrega no va seguir al mandat següent es deu a una decisió del seu partit, Unió.

El comitè local va emetre ahir un comunicat on acusa d'actuar amb "ressentiment" el representant d'Unió i exnúmero dos de Puigdemont en el mandat del 2011-15. El document de Convergència inclou vuit punts per replicar Fàbrega. CDC afirma que va ser l'assemblea local d'Unió del 21 d'octubre de 2014 la que va elegir altres noms per ocupar les places d'Unió a les llistes de Girona (Isabel Muradàs, Eva Palau i Eduard Berloso) i no es va triar Jordi Fàbrega, que, en canvi, havia estat el número 1 dels democristians quatre anys enrere. Convergència exposa que "des de CDC vam respectar-ne els resultats interns -en referència a l'assemblea del 21 d'octubre de 2014- com hem fet sempre. Tal com havíem fet també el 2011 quan el Sr. Jordi Fàbrega va ocupar el primer lloc que corresponia a Unió Democràtica".

El comitè local de CDC manté que el procés d'elaboració i confecció de la candidatura de CiU a les eleccions municipals de maig de 2015 "va seguir la normativa i el procediment establert pel pacte de federació de CiU aleshores vigent" i on es van incloure persones d'Avancem, de Reagrupament i independents, a part de persones militants de Convergència, de la JNC i d'Unió. Els representants d'Unió van ser els escollits per l'assemblea de l'octubre del 2014, que mesos més tard de les eleccions van canviar a Democràtes de Catalunya. De fet, el mateix manté que "l'acord de federació de Convergència i Unió es va dissoldre el juliol de 2015 i, per tant, aquesta relació ja no ha estat ni serà existent en futures candidatures".

Per tot això, Convergència veu "inadequades i injustes" les declaracions de Jordi Fàbrega "atribuint a tercers de fora d'Unió Democràtica allò que va ser el resultat intern d'una assemblea local". Alhora veuen "impròpies i incorrectes les declaracions d'un senyor que ha tingut la responsabilitat de ser primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Girona. Són declaracions gens fonamentades i molt poc presentables".

En el mateix document, els convergents apunten que "des del ressentiment no es pot tenir un criteri ponderat ni ajustat. I les decisions que prenen els partits a través dels seus òrgans i assemblees de militants han de ser respectades tant si ens van a favor com si no ens agraden". Els qualificatius segueixen: "Trobem molt poc elegant i, sobretot, injust que quan el partit en el qual militem, i a partir del qual ens incorporem a la candidatura de Convergència i Unió a Girona, no compta amb nosaltres per repetir de regidor busquem responsabilitats a fora del mateix partit".

Finalment, el text vol treure ferro a les declaracions de Fàbrega. Per una banda expliquen que "com a CDC de Girona, no trobem pertinent d'entrar en polèmiques amb persones que han tingut responsabilitats compartides" i que "no farem altres valoracions ni comentaris respecte del senyor Jordi Fàbrega".

En l'entrevista, l'exprimer tinent d'alcalde de Puigdemont exposava que es va sentir maltractat per l'exbatlle "perquè era d'Unió. I perquè no ens havíem entès mai massa bé. Si haguéssim anat a la mateixa classe, no ens hauríem fet amics". També indicava que "jo estava predisposat però ell confonia la lleialtat d'un regidor d'un altre partit amb la submissió. A l'alcalde li deia les coses com les pensava". Fàbrega se sentia decebut i afirmava que " al cap de sis mesos em volia tallar el coll i li va anar traient responsabilitats i acusava l'ara president de tenir "l'habilitat de dir les coses sabent que no són com les diu" i de fer "el que li sembla i ho justifica com faci falta per quedar bé de cara a la galeria". També va exposar que fer alcalde el número 19 de la candidatura era "esperèntic".