El ple de l'Ajuntament va aprovar una moció d'ERC-MES per a la confecció d'un mapa de la distribució socioeconòmica i demogràfica de la ciutat «que ens pugui donar detalls de la pobresa a Girona i de la seva ubicació». En la negociació dels pressupostos 2016, que la coalició republicana va moure en un sentit més social, recollia el compromís explícit d'executar la moció al llarg d'aquest any. El regidor d'ERC-MES Ricard Calvo, encarregat de l'àrea social del grup, va mantenir ahir una reunió de treball per impulsar aquest mapa de les desigualtats a la ciutat.

Per actuar «cal saber»

Ricard Calvo va explicar que «el gran repte polític del nostre temps és combatre la desigualtat». El regidor es va mostrar preocupat per la situació d'emergència social que viuen moltes famílies a Girona, i en aquest sentit va manifestar que l'Ajuntament «no disposa de prou dades que ens expliquin com es manifesta la pobresa a Girona, quins són els col·lectius més afectats o com és la distribució d'aquesta pobresa per barris». «Ho podem intuir», va afirmar Calvo, «però només amb intuïcions no es poden implementar polítiques públiques de qualitat ni ser eficaços ni eficients en la despesa de recursos públics».

El regidor va explicar que ERC-MES vol impulsar un exercici «d'acupuntura social» per poder obtenir «una radiografia que ens pugui donar detalls de la pobresa a Girona per barris, per estructura familiar i per ingressos econòmics». Calvo va exposar que la coalició «no farà joc polític» amb aquesta qüestió perquè considera que es tracta «d'un exercici ambiciós d'extracció d'informació a partir de la qual es discutirien», llavors sí, «les prioritats polítiques amb les legítimes discrepàncies entre els diferents grups.