El Govern s'ha compromès a revisar els protocols policials i de trànsit perquè no es torni a repetir un accident mortal com el del divendres de la setmana passada a Fornells de la Selva, on la temeritat d'un conductor begut sense carnet i reincident -Javier Medina Muñoz- va costar-li la vida a una noia de 25 anys, de Cornellà de Terri. El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ho ha assegurat després de llegir la carta oberta publicada a Diari de Girona que va escriure el company de la víctima, l'advocat David de la Llave, i que anava dirigida a ell i al conseller d'Interior, Jordi Jané.

A la missiva, el jove reclamava la necessitat de prendre mesures perquè no es tornés a repetir una situació similar. La carta ha tingut la resposta tant de Junqueras com de Jané. El vicepresident, en una missiva, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra van actuar seguint la normativa, però diu que "tota normativa és perfectible" i s'ha ofert a reunir-se amb el company de la víctima i amb qui correspongui per estudiar "si cal una millora dels protocols existents".

Per la seva banda, el conseller d'Interior, en una carta publicada també ahir a Diari de Girona, ha afirmat que "segurament tots els protocols policials que s'apliquen d'acord amb les pròpies autoritats judicials poden ser estudiats, revisats i millorats". "Revisarem, si cal, tots els protocols que s'apliquen quan es produeix un accident, intentant aprendre sempre de cada cas i rectificar quan calgui", ha assegurat Jané.

El conductor homicida va tenir una primera topada a Cassà de la Selva quan va encalçar un vehicle la propietària del qual va poder avisar el 112 per advertir que l'home conduïa ebri i temeràriament. Això va permetre que a Sant Feliu de Guíxols se l'aturés per sotmetre'l a la prova d'alcoholèmia i se l'immobilitzés el vehicle. No obstant, un amic seu li va recollir i l'home, després, el va tornar a conduir fins que va provocar l'accident mortal.