El sindicat Comissions Obres ha posat el crit al cel per la contractació, per part de l'Ajuntament de Girona, d'una empresa per tal que controli el bon funcionament dels escombriaires de Girona + Neta. La Federació de Serveis Privats de Comarques Gironines de CCOO i la secció sindical de Girona + Neta han assenyalat que els treballadors se senten "incòmodes" per l'adjudicació "d'un nou i sorprenent servei de control de les tasques dels operaris de la nostra empresa".

Recorden que Girona + Neta té participació pública i ja compta amb inspectors de l'Ajuntament. També expliquen que l'empresa de neteja té cinc capatassos distribuïts entre les diferents franges horàries, un encarregat general i tot un equip de direcció, a més d'un sistema de GPS controlat al mínim detall, que monitoritza la localització dels vehicles en tot moment, així com una pàgina web i un perfil de WhatsApp a disposició de la ciutadania on poden exposar possibles incidències, o suggeriments.

El sindicat també es mostra sorprès pel cost de 30.000 euros del servei i apunten que podria destinar-se a reforçar serveis en barris on la neteja viària escasseja, com Montilivi, Santa Eugènia, Font de la Pólvora i Vilaroja, entre d'altres. També indiquen que "fa temps que els dogmes neoliberals de la privatització a ultrança dels serveis públics com a panacea d'un millor i més rentable servei han caigut com a fal·làcia".

Finalment, el sindicat lamenta que l'Ajuntament prefereixi contractar "empreses de control, que controlin el control de la empresa de la qual el mateix ajuntament forma part". "No acabem de entendre aquest joc", exposa. També es mostren preocupats que del que es tracti sigui "d'augmentar la pressió sobre les treballadores i treballadors de Girona + Neta en lloc d'intentar organitzar i invertir més en el servei de la neteja de la ciutat".

Concurs amb set empreses

Fa un dies l'Ajuntament va adjudicar a Datambient Assessors SL el control dels escombriaires per 30.285,09 euros. El regidor de sostenibilitat, Carles Ribas, va explicar que l'objectiu no és perseguir els treballadors sinó aconseguir de millorar un servei que, al seu parer, ja és molt bo. L'adjudicació es va fer amb un concurs públic i l'empresa guanyadora podrà exercir l'activitat dos anys i dos més són prorrogables. S'hi havien presentat sis empreses més, però Datambient Assessors SL va vèncer clarament. Les altres eren: Cias Com 2011 SL, Eca Entidad Colaboradora de la Administración SLU, Mediatec SCP, Asistencia Técnica Jurídica Consultores SLU, Lavola 1981 SA i SM Sistemas Medioambientales SL.