Girona celebra durant aquest mes de febrer les desenes Jornades de la Tòfona, impulsades pel col·lectiu Girona Bons Fogons i amb la participació de nou cuiners. L'objectiu és donar a conèixer la tòfona, un producte sovint considerat elitista però que, segons el president de Bons Fogons, Toni Vallory, "no ho és en absolut". Com ja és tradició, la presentació es va fer a l'antic teatre Odeon, on té el taller Joan Ensesa.

Els restaurants que formen part de Bons Fogons són La Banyeta, Cal Ros, El Celler de Can Roca, el Duc de l'Obac, Egg Gastronomia Massana, Occi, La Riera de Sant Martí Vell i Umai. Al llarg del febrer, aquests locals oferiran plats i ?postres on la tòfona tindrà un paper destacat. A la presentació d'ahir hi van assistir també cuiners dels col·lectius gastronòmics del pla de l'Estany, Osona Cuina i Cuina de l'Empordanet. La tòfona utilitzada enguany és de la Vall del Llémena.

L'alcalde, Albert Ballesta, va assegurar que la ciutat estarà al costat d'iniciatives com aquesta, que aporten "valor afegit", ja que la cuina "és cultura i patrimoni".