Les xifres del balanç de Girona10 presentades ahir permeten a l'Associació d'Hostaleria de Girona parlar de "satisfacció" per la implicació dels establiments associats i pels resultats aconseguits. Els hotels van arribar al 95% d'ocupació la nit de dissabte i al llarg del cap de setmana es van servir uns 22.000 menús a deu euros als restaurants.

Els hotels que participaven a la campanya turística havien reservat un 44% de llits per al Girona10 i la nit de divendres van omplir el 75% d'habitacions i el dissabte un 95%. Això demostra que molts clients van voler dormir a la ciutat tot i quedar-se fora de la promoció pagant els preus normals d'allotjament. El president de l'Associació, Josep Carreras, va explicar que molts hotels han notat gent que venia de fora perquè hi havia el Girona10 i tot i no tenir cap llit gràcies al sorteig es van voler quedar a la ciutat perquè sabien que "la ciutat estava activa i hi havia moltes activitats". Hi haurà gent de Saragossa i Madrid que haurien arribat amb el TAV.

Alguns hotels reben consultes mesos abans de clients interessats a saber les dates del sorteig. En un cap de setmana de gener normal, sense la promoció, les ocupacions d'alguns hotels es queden en percentatges d'entre el 35 i el 50%.

Respecte als àpats dels restaurants, els establiments associats van servir uns 10.000 menús gràcies a la campanya, tot i que inicialment n'havien previst per a uns 5.500 comensals. Josep Carreras va exposar que els locals que no estan associats es calcula que van servir entre 12.000 i 14.000 menús més.

Activitats al carrer

L'Oficina de Turisme de la Rambla ha registrat un descens del 9,5% de les enquestes realitzades per la ubicació d'un estand informatiu a l'Ajuntament i per l'augment de la difusió de la informació en format digital. Els espectacles de carrer, les activitats esportives organitzades, les actuacions musicals, els tastets gastronòmics al mercat, la fira al carrer a la plaça Catalunya i les visites als museus han tingut molt èxit. L'oferta de 3.000 entrades dobles de cinema a 10 euros, ha estat també ben rebuda i es preveu que l'any que ve es torni a fer.

La repercussió mediàtica que ha tingut Girona10 també ha estat bastant important. En mitjans escrits i en premsa digital, hi ha hagut 525 publicacions. Aquestes publicacions han arribat, segons l'Associació, a 17 milions de persones. Segons l'entitat, per aconseguir aquest ressò en publicitat s'hi haurien hagut de destinar uns 335.358 euros (valor publicitari equivalent).

Mentrestant, l'alcalde, Albert Ballesta, va remarcar que "el Girona10 és un esdeveniment de promoció turística de la ciutat que s'està consolidant com la festa major de l'hivern, ja que és un espai de gaudi dels gironins de les activitats que s'organitzen en el marc d'aquest cap de setmana". Del total dels "premiats" amb una nit d'hotel o un àpat, un 56% dels afortunats en una nit d'hotel van confirmar la reserva i dels menús, se'n van confirmar un 67%. Els que no es van confirmar, es van tornar a posar en oferta però ja no per sorteig sinó que l'interessat contactava directament amb el local.