El PSC presentarà avui un decàleg de propostes a l'alcalde de Girona, Albert Ballesta, per tal de "refer" el projecte de ciutat per Girona. Per als socialistes és primordial incrementar la inversió pública en ocupació de qualitat; situar els barris com a prioritat i abordar les qüestions que han estat "aturades" durant els últims quatre anys.

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, es reunirà avui amb el nou alcalde, dins la ronda de contactes que Ballesta està tenint amb l'oposició. Paneque li demanarà que doni prioritat a les polítiques de creació d'ocupació, especialment quan "les últimes dades revelen que el treball de qualitat retrocedeix i la creació de llocs de treball no augmenta al ritme que una societat amb oportunitats demanda".

A més, la representant socialista també presentarà un paquet de mesures per ajudar diferents sectors de la societat, des de la gent que pateix necessitats bàsiques fins a emprenedors que volen convertir-se en autònoms. D'altra banda, defensarà el projecte de convertir els barris en espais amb bona qualitat de vida; una estratègia global per reduir el trànsit rodat que inclou la remodelació de les entrades a la ciutat i un conjunt de propostes per desestacionalitzar el turisme i potenciar Girona com a ciutat universitària i de cultura. A més, demanarà accions concretes per estar al costat del comerç de proximitat, posar en marxa tots els plans integrals de la ciutat i abordar "amb coratge" la crisi de l'aeroport i el deteriorament del Trueta.