La CUP-Crida per Girona aposta per la municipalització dels serveis funeraris. Per això, han presentat una moció al proper ple perquè una comissió estudiï un model de gestió a càrrec de l'Ajuntament que garanteixi "una oferta i uns preus més ajustats i accessibles".

Els independentistes volen que l'Ajuntament es replantegi l'actual model de provisió dels serveis funeraris, que en aquests moments es troba en mans del grup Mémora. Per això, la moció proposa que el consistori assumeixi la prestació del servei per tal de "posar fi a l'actual monopoli" i possibilitar una oferta i un sistema de preus més ajustats i accessibles.

La CUP ha decidit presentar aquesta moció aprofitant que aquest 2016 finalitza la pròrroga de l'autorització de Mémora com a única empresa que ofereix els serveis funeraris a la ciutat. El grup defensa que "hi ha una important demanda social per reduir la despesa que suposa tot allò relacionat amb la mort d'una persona estimada", i que cal garantir "la universalitat efectiva en l'accés a aquest tipus de serveis".

La moció també reclama l'actualització "immediata" de l'ordenança municipal sobre la prestació de serveis funeraris, que va ser aprovada el 1998 i que, segons consideren, ha quedat "totalment desfasada". De la mateixa manera, també demana la creació d'una comissió d'estudi sobre el model de gestió del servei i la publicació al web municipal de tota la informació referent a la legislació, oferta i drets dels usuaris en matèria de serveis funeraris.

Segons recorda la CUP, la municipalització dels serveis funeraris és un dels seus compromisos electorals i també ha estat llargament reivindicat per altres col·lectius, com Compromís amb Girona.