L'Ajuntament de Girona ha adjudicat a l'empresa?Citylift les obres per instal·lar un ascensor que connectarà els barris del Carme-Vista Alegre i les Pedreres-Fora Muralla. L'empresa és la que ha fet la millor oferta entre les quatre que es van presentar. L'import dels treballs que s'han adjudicat és de 113.092 euros. Aquest projecte forma part dels pressupostos participats dels dos barris.

Els veïns dels dos barris van decidir que s'hi assignessin tots els diners del 2014 i part del 2015. El punt on s'instal·larà l'ascensor, el Passatge Picapedrers, és de difícil accés sobretot per a la gent gran i per a les persones amb mobilitat reduïda. Ara mateix només es pot superar per unes llarges escales o serpentejant per una muntanya on també hi ha grups d'esglaons per superar el desnivell. L'indret és molt freqüentat perquè hi ha el col·legi Annexa just a la part alta de les escales. L'altra opció és fer tota la volta pel carrer Isabel la Catòlica.

La redacció del projecte ha anat a càrrec dels serveis tècnics municipals. Un cop s'acabi de construir la instal·lació, l'empresa adjudicatària s'haurà d'encarregar del manteniment de l'ascensor durant el primer any. L'aparell incorporarà el sistema Gearless, una màquina sense reductor de motor síncron d'imants permanents que li aporta a la instal·lació major confort en cabina i reducció de consum.