vprimeres imatges de LA visita guiada teatralitzada. El rei Carlemany, al Claustre de la Catedral, és un dels protagonistes de la visita guiada explicant aspectes sobre la seva espasa, la seva cadira i per què una torre lateral de la Seu rep el seu nom.El nou alcalde, Albert Ballesta, al costat del bisbe, escolta el filòsof Luci Apoleu al soterrani de la Catedral. Ballesta, advertit que a la visita podia patir algun ensurt, va exclamar «més ensurts no, si us plau!», en referència a tot el procés que l'ha fet la màxima autoritat local.

isitar diferents racons poc concorreguts de la Catedral de Girona de nit i amb el guiatge de diferents personatges històrics i llegendaris és possible. L'Associació d'Hostaleria de Girona ha organitzat un seguit de visites tematitzades coincidint amb Girona10 que traslladaran els visitants a l'època romana i podran gaudir de les explicacions de diferents anècdotes i apunts històrics. La idea és redescobrir la Catedral d'una forma amena, divertida i diferent en una ruta batejada amb el nom de Spiritus.

Durant la ruta, els visitants es toparan amb el filòsfof i escriptor romà Luci Apoleu a l'immens soterrani de la Catedral, un esclau de Lucius Plotis al Passeig Aqueològic, o el rei Carlemany buscant la seva espasa perduda al Claustre. El Rei franc ensenyarà la seva cadira que segons indica la llegenda qui s'hi asseu es casa en un any i explicarà el perquè de la torre que duu el seu nom. També es podrà escoltar Abdul-Karim, el servent d'Hiem II, al costat del Tresor, que porta a la mà una arqueta àrab. A l'interior de la silenciosa nau del Temple, els visitants toparan amb Ermessenda de Carcassona, germana del bisbe Pere?Roger, que va ser qui va iniciar la construcció de la catedral romànica. Ermessenda, en quatre pinzellades, parlarà del seu fill i del seu nét, el monestir mil·lenari que va impulsar a la vall de Sant Daniel i ensenyarà el seu sepulcre on es poden veure les quatre barres catalanes.

A continuació es podrà entrar a la capella del Santíssim Sagrament. Finalment, se sortirà pel fossar darrere l'absis del temple, on els visitants veuran la Bruixa de la Catedral, que explicarà el perquè ara roman com a gàrgola de pedra a la part alta de la Seu gironina.

Les visites es faran aquest divendres, dissabte i diumenge entre dos quarts de vuit del vespre i les deu de la nit. Els grups, formats per unes vint persones, sortiran cada quart d'hora en un recorregut d'uns tres quarts d'hora. En total, es preveu que puguin passar-hi uns 720 visitants. Ahir al vespre ja hi havia al voltant d'unes tres-centes persones apuntades. El preu de la visita per persona és de deu euros.