Els vuit activistes detinguts arran dels aldarulls que hi va haver a Girona durant la vaga general del 14 de novembre del 2012 s'enfronten a penes de fins a 4 anys i mig de presó. La tensió va esclatar quan, enmig d'una manifestació alternativa, van intentar entrar a l'edifici de la Cambra de Comerç de Girona i els Mossos d'Esquadra van intervenir. Fiscalia, Cambra de Comerç i Generalitat acusen els activistes de provocar desordres públics i «entrar en tromba» a l'edifici, «envair el vestíbul i agredir els mossos que degudament uniformats els impedien el pas».

Segons el relat de les acusacions, els joves van donar puntades de peu, empentes i causar desperfectes. El Grup Antirepressiu va engegar ahir una campanya de suport per reclamar l'absolució per als encausats. Recorden que pocs dies abans de la vaga, el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, va fer unes declaracions argumentant que els treballadors s'havien d'acostumar a treballar més i cobrar menys. Per això, exposen, la manifestació anticapitalista «va posar el focus en aquest lobby empresarial gironí».

Segons les acusacions, cap a tres quarts de dues de la tarda del dia de la vaga general, quan la manifestació anticapitalista passava per davant de la Cambra de Comerç, alguns dels acusats van decidir «ocupar l'edifici i obligar els treballadors i l'entitat a paralitzar la seva activitat». Les acusacions sostenen que durant l'ocupació de l'edifici, els acusats van colpejar agents i van causar desperfectes. Per això, els vuit activistes s'asseuran a la banqueta dels acusats el dia 8 de febrer i s'enfronten a penes que van des dels 8 mesos de presó fins als 4 anys i mig (la pena més alta la demana la Generalitat). En matèria de responsabilitat civil, també reclamen indemnitzacions per les lesions i els desperfectes i els acusats podrien ser condemnats a pagar més de 1.200 euros.