és comprensible. Per a un alcalde ha de ser poca cosa prometre servir la ciutat com bonament pugui, això és cosa del passat. En els temps que corren queda més cool posar-se a disposició del Parlament per exercir el dret a l'autodeterminació, proclamar un estat sobirà i blablabla. Al cap i a la fi, al pobre Ballesta no el va votar ningú, no ja per a alcalde sinó tan sols per a regidor, així que devia pensar que si li donava la gana podia jurar el càrrec per l'Snoopy i ningú s'havia de sentir enganyat.

El cas ha servit almenys per saber quina utilitat té l'Associació de Municipis per la Independència. Fins ara només havia servit per a promocionar el seu president a la presidència de Catalunya. No és poca cosa, però feta la feina ja es podria dissoldre. Es veu que no, que serveix també per a idear fórmules enrevessades que fan servir els càrrecs electes innocents i tendres. Fórmules que quan les has pronunciat ningú sap si acabes de prometre el càrrec, acabes de renunciar-hi o simplement has dit una endevinalla per entretenir el personal. De fet, quan en Ballesta va acabar el seu primer galimaties d'investidura, un parell d'entre el públic van respondre: la gallina!

Fitxar un nou director de Girolàndia i que es converteixi des de l'inici en una de les diversions del parc suposa estalviar recursos. Aquests diners es podran destinar a perdonar taxes a productores americanes, comprar fons d'art o subvencionar restaurants privats. L'ajuntament de Girona és fidel còpia dels que surten a les novel·les de Mendoza, amb alcaldes i regidors desquiciats que, això sí, s'ho passen pipa. Ens falta només la platja per ser una Marbella bis, tenim fins i tot turistes jubilats.

El sistema és el mateix. Quan Jesús Gil va deixar l'alcaldia de Marbella per optar, com Puigdemont, a càrrecs nacionals, va designar un divertit successor que va acabar ennoviat amb la Pantoja. Els inicis marbellils de Ballesta auguren futures diversions. Potser a falta de folclòriques s'hagi de conformar amb la nostrada Núria Feliu. Sacrificis de la desconnexió, alcalde.