L´Assemblea General de socis de l´Associació de Naturalistes de Girona (ANG) va reunir-se ahir, dissabte, a la capital gironina per definir les futures línies de treball. En concret, l´entitat s´ha marcat la lluita contra el malbaratament alimentari, la defensa del territori i els actes de celebració dels 35 anys de l´organització, com a principals objectius per aquest 2016. En principi, l´associació vol treballar amb altres entitats i unir-se amb organitzacions de la zona per aconseguir un "moviment ecologista" més fort i així poder desenvolupar més accions de conscienciació i sensibilització sobre els efectes del canvi climàtic. A part, tenen previst organitzar un cap de setmana ple d´activitats, un sopar commemoratiu i un cicle de descoberta de la natura per commemorar els 35 anys d´existència de l´entitat. Actualment l´ANG compta amb 244 socis i l´any passat va realitzar 89 activitats, 16 més que el 2014.

Tot i la manca de fons i les dificultats econòmiques, l´entitat té previst continuar impulsant iniciatives en defensa del medi ambient i la sostenibilitat a les comarques gironines. La nova presidenta de l´associació, Emma Soy, que substitueix a Lluís Ball-llosera, ha explicat que durant aquest 2016 redactaran un pla estratègic per millorar l´acollida dels nous activistes, la comunicació de les accions i, al mateix temps, augmentar els recursos i donatius a l´organització.

A part, també s´han fixat com objectiu augmentar el nombre d´associats i incrementar les iniciatives i activitats que realitzen. Actualment l´ANG compta amb 244 socis, sis menys que el 2015. L´any 2010 l´associació comptava amb 403 socis però des de l´ANG assenyalen que la crisi econòmica va afectar-los fins al punt de fer-los perdre part dels membres. No obstant això, cada any l´organització gironina ha anat incrementant el nombre d´activitats. Aquest 2015 en va portar a terme 89, setze més que l´any passat i 76 més que el 2011.