L'Ajuntament de Girona oferirà a les entitats animalistes la possibilitat d'ocupar-se de la recollida de gossos abandonats, mitjançant un concurs que preveu obrir al mes de febrer. D'aquesta manera, el centre de recollida que hi ha a Mas Xirgu es dedicaria específicament a gats i quedaria menys congestionat. Així ho va explicar en el ple de dilluns el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, després que entitats municipalistes i oposició advertissin que calia millorar les instal·lacions.

Ribas va explicar que ell mateix va visitar el centre i va poder comprovar que els animals no estan en correctes condicions. De fet, a principis de mes es va haver de tancar el centre -on els animals s'estan un parell de dies abans de ser traslladats a la gossera de Figueres- perquè s'hi va detectar un brot de brom. Ara, l'Ajuntament vol comptar amb la complicitat de les entitats animalistes a l'hora de cuidar els gossos i per això els oferirà que es facin càrrec de la seva recollida i cura abans del trasllat a Figueres. D'aquesta manera, a les instal·lacions de Mas Xirgu només hi aniran a parar els gats.

Pel que fa a la gossera de Figueres, Ribas va explicar que està quedant petita i que en aquest municipi no hi ha uns terrenys prou grans com fer-ne una altra. Per això, l'Ajuntament de Girona està estudiant, juntament amb el Consell Comarcal, les possibilitat de buscar uns terrenys en algun poble del Gironès per ubicar-hi una nova gossera per a la comarca.