L'Ajuntament de Girona va atorgar 191 ajuts d'emergència durant el mes de desembre, la majoria dels quals (un 38%) van ser per a subsistència. El barri on va haver-hi més beneficiaris va ser Sant Narcís (60), seguit de Santa Eugènia (49) i el Barri Vell (26). A més, es van atorgar 263 vals per a medicaments que es van repartir entre 40 persones.

Els ajuts econòmics d'urgència es donen des de Serveis Socials a les persones que tenen dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques: habitatge, salut, transport, consum de la llar i subsistència, entre altres. D'altra banda, també es van atorgar 198 ajudes per complementar les beques de menjador. Malgrat que la competència per tramitar-les és del Consell Comarcal, el consistori actua en casos on la família no rep el 100% de l'ajuda tot i necessitar-ho. També se'n fa càrrec en casos en què la sol·licitud triga a tramitar-se o, en algunes ocasions, fins i tot quan ha estat denegada.

En total, els Serveis Socials van atendre 1.025 persones durant el mes de desembre, de les quals 127 s'hi dirigien per primera vegada. Una bona part venien del barri de Santa Eugènia. Pel que fa al Centre d'Acolliment de la Sopa, es van atendre 39 persones: 37 homes i 2 dones. Majoritàriament es tractava de persones d'entre 35 i 55 anys d'edat sense vincles familiars o socials. El 65% eren de nacionalitat estrangera, principalment del Marroc i Romania. Entre el 75 i el 85% dels usuaris patien alguna malaltia mental.

Finalment, pel que fa a la pobresa energètica, durant tot l'any passat es van tramitar 622 sol·licituds d'informes per acreditar situació de vulnerabilitat. Entre elles n'hi havia 34 de llum, 154 de gas i 84 d'aigua.