El centre de la ciutat de Girona va convertir-se ahir en un intens formiguer en la primera jornada completa de la cinquena edició de Girona 10, les activitats del qual es clouran avui. El dia es va despertar encapotat, però els núvols es van esvair amb rapidesa, de manera que la meteorologia va oferir un dia immillorable per a les persones que volien gaudir de l'esdeveniment promocional significat per la xifra dels deu euros. El president de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras, es va mostrar satisfet per la promoció que ha tingut l'esdeveniment com a aparador de Girona a l'hivern i el desenvolupament de la jornada, en què el gran nombre d'activitats programades van tirar endavant sense cap inconvenient. Quant a una valoració sobre afluència de persones i impacte econòmic, s'haurà de fer un cop ja hagi acabat aquest cap de setmana.

Girona 10 va néixer com una promoció del sector de l'hostaleria i, amb el pas de les edicions, ha incorporat un reguitzell d'activitats que li atorguen el grau de cap de setmana de festa petita d'hivern (la fresca ajuda a transmetre una sensació d'un cert ambient a Sant Narcís). A aquesta cinquena edició, s'hi han incorporat les visites tematitzades i el sorteig d'entrades de cinema. En total són una quarantena de propostes entre les quals destaca, com a principal novetat, un nou format de visites nocturnes tematitzades a la Catedral. El Girona 10 ja no és l'hora dels àpats i la d'anar a dormir, sinó que és una jornada completa que comença al matí i s'acaba quan ja és fosc, amb oportunitats adreçades no només a tots els afortunats en el sorteig, sinó a tothom que vulgui conèixer la ciutat.

Ahir va començar d'hora, a dos quarts de deu del matí amb una exposició de cotxes de rally a la plaça Constitució, el bus infantil Jovi i un concurs de dibuix. De la matinal de dissabte, una de les activitats que va comptar amb més participants va ser una sessió de zumba. No va ser l'única opció esportiva, ja que també hi va haver paleotraining; "Baby Fit-Fit dona", exercici físic per a les mares i nadons; i bodycombat. Tallers per a petits o visites al castell de Montjuïc van ser d'altres de les activitats que es van celebrar. El Mercat del Lleó va tornar a obrir les portes perquè els paradistes oferessin tastets gastronòmics als visitants, des de pop a la gallega fins a sucs naturals, passant per croquetes, formatge i tota l'àmplia possibilitat d'alimentació que s'hi ofereix. Avui, el tret de sortida serà una altra novetat, la primera cursa de Carnestoltes de Girona.