Uns 1.900 nens de deu escoles van celebrar ahir el Dia de la No Violència i la Pau al parc del Migdia de Girona. Va ser la culminació d'una campanya impulsada per l'Ajuntament i la Coordinadora d'ONG Solidàries per tal de sensibilitzar els més menuts, que van construir de forma simbòlica les ciutats de Pau i dels Drets Humans amb cases fetes amb maons decorats. A classe, a més, van treballar els conceptes de pau i de resolució pacífica de conflictes.

Al llarg de les últimes setmanes, els alumnes van recollir brics de rebuig que van decorar ells mateixos. Amb ells, ahir van aixecar una autèntica "ciutat" dels Drets humans, amb 24 cases i tots els seus espais i serveis.

D'altra banda, uns 5.000 alumnes d'instituts de Secundària de Girona i rodalies han assistit al llarg d'aquesta setmana a la vuitena Cantata per la Pau, que oferirà dues sessions obertes al públic avui a les sis de la tarda i a dos quarts de nou del vespre. En aquesta ocasió, el lema ha estat UPA! 16: Jo també sóc Malala, i es tracta d'un micromusical on s'ha agafat aquesta figura com a referència de la lluita per l'educació. En total, mil alumnes han format part del cor de l'espectacle i més de 3.500 hi han assistit com a públic.

Per la seva banda, els Amics de la Unesco també van celebrar ahir el Dia de la Pau amb una plantada d'arbres a Riudellots de la Selva i al GEiEG de Palau. Aquest acte va comptar amb l'assistència dels estudiants de sisè de l'escola Migdia. A la tarda, Dolors Reig va oferir la xerrada Continuem cercant la pau, una lectura de poemes i el lliurament d'un server als membres de la xarxa civil Unesco de Girona.