L'Ajuntament de Girona ha tornat a prorrogar la llicència d'obres per a la conversió de l'antic edifici del Banc d'Espanya de Marquès de Camps en un hotel. Malgrat que els treballs estan aturats des de l'any 2009, l'empresa que se n'encarrega -Contratas y Obras Empresa Constructora S.A.- ha anat demanant pròrrogues per tal que no li caduqui la llicència i no haver de reiniciar els tràmits quan engegui els treballs de nou.

L'edifici està en desús des de l'any 1990. El 2003, l'Estat va convocar una subhasta per a aquest immoble -que té un sostre edificable d'uns 4.000 metres quadrats-, de manera que va passar a mans privades. Els compradors van ser l'empresa gironina Arcadi Pla SA i la constructora estatal Contratas y Obras. Tot i que el preu de sortida era d'1,8 milions d'euros, en tractar-se d'un edifici tan emblemàtic la pugna va ser dura i al final el preu es va enfilar fins als 4,7 milions. A més, eren anys de bonança econòmica.

Els nous amos van anunciar primer que hi farien tres pisos d'oficines, amb locals comercials als baixos. Més endavant, però, van decidir canviar el projecte: hi farien un hotel amb 80 habitacions i un restaurant a la planta baixa. Al terrat, fins i tot, hi havia projectada una petita piscina i un solàrium. L'únic que calia conservar íntegrament era la façana, que està protegida.

Els treballs van començar amb el buidatge de l'edifici, però l'any 2009 la crisi va aturar el projecte. Un dels socis es va fer enrere, de manera que les obres es van aturar. Tot i això, el soci que quedava, Contratas y Obras Empresa Constructora S.A., ha anat demanant puntualment pròrroga de la llicència, malgrat que els treballs no avancen. De fet, l'Ajuntament els va haver de demanar que netegessin l'interior de l'edifici i tapiessin els accessos per evitar la proliferació de rates i l'entrada d'«okupes». El consistori va advertir també que estudiaria molt detingudament si els continuava renovant la llicència, ja que no volien que l'edifici es quedés en desús durant un període gaire més llarg de temps. Tot i això, ara que la constructora ha demanat una nova pròrroga, la junta de govern local ha decidit concedir-li.