Voldria que Esquerra entrés al govern per guanyar estabilitat?

Com més estabilitat hi hagi al govern millor. Però ho he de parlar amb ells. Pronunciar-me abans és prematur i no he tingut temps material per fer-ho. Parlaré amb tothom. Hi ha punts que afecten la ciutat en què hem d'intentar arribar a consensos. Per la meva part no quedarà, això segur.

Té decidit el nou organigrama de govern?

N'hem de parlar entre tots perquè, repeteixo, serà més ?«nosaltres» que «jo». Vull que la gent se senti còmoda. Sí que ha de quedar clar que el cartipàs és ara la meva prioritat.

Puigdemont assumia cultura i turisme. Seguirà a alcaldia?

És possible, però és prematur. N'he de parlar, amb l'oposició també.

Ja que ve d'Interior... No es quedarà la regidoria de Seguretat?

No. Ho porta de manera extraordinària Joan Alcalà. No hi ha aquesta idea.

El model de ciutat serà continuïsta?

Hi ha un pla de Mandat que és la base del programa que vam elaborar. Pot haver-hi matisos. Vull ser l'alcalde de la quotidianitat. I vull trepitjar molt el carrer. Hem d'excel·lir amb els serveis de la ciutat. La gent ha d'estar orgullosa de la ciutat. No perquè s'hi filma Joc de trons... que també. El ciutadà ha de sentir que té una ciutat amable. Un veí de Santa Eugènia ha de sortir al carrer i veure'l net. Que hi ha llum, jocs per a la mainada, seguretat... En això hi hem de treballar. I ha de ser a tots els racons. No només al Barri Vell. Ho hem de tenir clar.

Té bona relació amb Puigdemont. Li reclamarà els sis milions d'euros que la Generalitat deu a l'Ajuntament?

Reclamarem tot el que ?ha?guem de reclamar i picarem totes les portes que siguin necessàries. Tot i això entenem que la situació de la Generalitat és la que és. ?A més, sóc decidit defensor del projecte d'aquest país, del «procés», i això és un dels motius pels quals entenc que si he d'assumir l'alcaldia... doncs endavant, ho hem de tirar endavant entre tots.

Seguirà endavant amb la compra del fons Santos Torroella?

És un projecte important. El que hem de fer ara és acabar de posar-lo en solfa i tirar endavant la proposta perquè sigui una realitat com més aviat millor, juntament amb el Museu d'Art Contemporani. Ara fa xup-xup i hem de relligar-ho. És un tema que dins de la marca de ciutat l'hem de tenir molt en compte.

No sé si fa «xup-xup», però fa anys que l'antic cinema Modern era una prioritat per CiU està allà abandonat.

També ho hem d'assumir. A més a més, hi ha els diners. Hi ha una reserva econòmica. Tenim una de les coses més importants! Hem de parlar-ne amb tots els grups municipals, amb la gent. Dins del Pla de Mandat és una de les prioritats i encara no s'ha fet. Hem de veure què hi ha encarrilat i com està tot.

Puigdemont no ho va aconseguir. Desencallarà el futur del Trueta?

Ho haurem de veure i treballar. Jo només dic una cosa. Girona és capital i ha de defensar la seva capitalitat. I un hospital de referència com el Trueta és capitalitat. Si hem de lluitar perquè el nou Trueta es quedi a Girona, ho lluitarem amb totes les nostres forces.

Serà bel·ligerant amb l'Estat, quan convingui? Em ve al cap la inacabada llosa del parc Central de les obres del TAV.

Com a delegat d'Interior ja ho he sigut -de bel·ligerant-. (Riu). Respecte a aquestes obres haurem de seguir-ho perquè aquest és un tema que els veïns no es mereixen aquest menyspreu i aquest menysteniment per part de l'Estat espanyol.