«Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya sorgits de les eleccions del 27 de setembre del 2015 per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les institucions, l'Estat català, lliure i sobirà». Albert Ballesta va optar per la fórmula promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a l'hora de prendre possessió dels seus càrrecs, igualment com a regidor que com a alcalde, però va obviar jurar-los o prometre'ls. La fórmula, doncs, podria ser nul·la, i el PP en va informar immediatament la subdelegació del Govern. També l'Ajuntament està estudiant si la presa de possessió és vàlida o no, i ho va deixar en mans del secretari. Si no ha estat vàlid, el jurament s'hauria de repetir en el ple de dilluns. Ballesta, per la seva banda, va voler restar importància al tema i va confiar que la fórmula utilitzada «ja porta implícit» el jurament o promesa.

La primera a advertir l'error va ser la portaveu del PP, Concepció Veray, que en la seva intervenció ja va alertar que la fórmula no s'adequava a la llei i podria no ser vàlida, ja que Ballesta no havia promès ni jurat el càrrec. En acabar la sessió, Veray va trucar a la Subdelegació del Govern perquè estudiés el cas i determini si és nul de ple dret.

També el mateix Ajuntament, davant dels dubtes, va demanar al secretari que estudiés si la fórmula podia ser nul·la. Segons va informar la Cadena SER, la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, va explicar que el secretari municipal estudiarà la gravació durant el cap de setmana i dilluns al matí emetrà un informe. El govern municipal vol assegurar-se que la presa de ?possessió és totalment correcta i, si no, la repetirà en el ple ordinari de dilluns.