La regidora del PP a?Girona, concepció Veray, va carregar amb duresa contra pràcticament tots les partits per la compelxa operació que durà el número 19 de la llista de CiU, Albert Ballesta a l'alcaldia de Girona. Respecte a CiU, va insistir en el «circ» i «l'espectacle lamentable» dels darrers dies i va sumar-se als adjectius de «frau democràtic» o »engany» que els darrers dies han sortit de la boca de diferents portaveus municipals de l'oposició. També va lamentar que CiU «hagi menystingut l'oposició» per no explicar-los absolutament res durant tots aquests dies.

No obstant, no va deixar passar l'oportunitat per comparar el sistemà que ha dut l'exalcalde de Girona, Carles Puigdemont, a la Generalitat amb el trencaclosques que ha de permetre a Ballesta ser escollit alcalde, amb la renuncia a ser-ho de nou regidors de CiU, i de vuit possibles regidors més a ser edils per poder donar pas al que ha de ser nou alcalde. En aquest sentit, va lamentar que ERC-MES i la CUP s'hagin mostrat molt crítics amb l'operació de?Girona i hagin aplaudit la de la Generalitat i de fet n'hagin estat part activa. Eaquerra per formar part de Junts pel Sí i la CUP com aliat a aquesta coalició per votar Puigdemont. Va parlar «d'hipocresia pura i dura».

Pel que fa a la proposta del PSC demanant a ERC-MES que liderés un diàleg per estudiar un possible govern alternatiu a CiU, Veray va qualificar la idea com a «proposta surrealista», tenint en compte que caldria el suport del PP i de Ciutadans a un govern amb independentistes com la CUP i ERC. I va recordar que són del parer que ha de governar la llista més votada.