L'elecció del número 19 de la candidatura de CiU com a nou alcalde de Girona ha causat estralls en l'orgull d'alguns integrants de l'equip de govern. La cara de circumstàncies d'alguns d'ells plantegen el dubte sobre què passaria si, a més de l'ara president de la Generalitat, algú altre decidís abandonar el vaixell. Tampoc seria el primer mandat en què un dels regidors del consistori deixa el seient per qüestions personals.

Tenint en compte la renúncia, forçada o no, dels números 11 a 18 de la llista de CiU a les eleccions municipals del mes de maig, hauria d'entrar algú de la candidatura a partir del número 20, perquè el 19, Albert Ballesta és el que ha aconseguit entrar, directament com a alcalde, gràcies a una operació complexa. Del 20 al 25, hi ha quatre persones que ja tenen un càrrec en una institució pública.

El número 20 és el geògraf Narcís Sastre. Després que CiU guanyés les eleccions municipals fa vuit mesos, Sastre va entrar com a càrrec de confiança per fer de coordinador de l'àrea de Sostenibilitat. Anteriorment havia estat assessor del conseller Santi Vila, al Departament de Territori i Sostenibilitat.

El número 21 també té un càrrec en una institució pública: Pep Pujols, ara per ara, encara és el delegat d'Esports de la Generalitat a Girona, a falta de saber els nous nomenaments del Govern Català presidit per Puigdemont. Va assumir el càrrec el 2011, en substitució de Josep Saguer. Exjugador de bàsquet, era el capità del Valvi que va pujar a l'ACB el 1988, Pep Pujols és llicenciat en Educació Física i té un màster en Direcció i Gestió Esportiva. El número 22 de la llista és Carles Mulero. Tot just aquest mes de gener va encetar una nova etapa com a cap del gabinet d'alcaldia, com a càrrec de confiança de Puigdemont. Prenia el relleu a Francesc López, que es va jubilar. Pocs dies després, però, l'exalcalde rebia la trucada d'Artur Mas i per tant ara és a alcaldia però sense Puigdemont. Abans d'entrar a l'Ajuntament, va ser el gerent del Consell Comarcal del Gironès, funció que havia pres des de la creació de l'organisme.

La número 23 de la candidatura de CiU a les eleccions municials és Maria Mercè Garcia, auditora i llicenciada en Economia. Està a la candidatura de la formació nacionalista per Demòcrates de Catalunya. Ara ocupa un lloc bastant endarrerit, però, per exemple, en les eleccions del 2007, amb Puigdemont ja com a cap de llista, va arribar a estar situada al número 8. Per tant, podria haver arribat a entrar al consistori si els resultats haguessin estat un xic millors. En aquella ocasió, la federació va obtenir sis regidors. Al 2011 el seu nom no apareix a la candidatura.

La número 24 és la militant històrica de CDC Marina Ayats, membre de la sectorial de la Gent Gran del partit i molt activa en totes les activitats que organitza Convergència.

Tanca la llista, com a número 25, l'exregidora de Comerç i Turisme i exsenadora Coralí Cunyat. Des de fa uns tres mesos és la nova directora de la Fira de Girona i l'Auditori- Palau de Congressos.

Mirant encara més avall de la llista, ja s'hi troben set noms, corresponents a set suplents, amb dos independents al principi: Ignasi Bosch i Maria Bagué. A continuació hi ha Assumpció Rodríguez, Javier Ribas, Raquel Sánchez, Francesc Hortal i Rosa Cruz.