«Com més estabilitat hi hagi millor. He de parlar amb Esquerra»

26.01.2016 | 06:30
«Com més estabilitat hi hagi millor. He de parlar amb Esquerra»

Si algun dia Albert Ballesta desapareix, probablement se'l pot trobar gaudint del cap de Creus. En qualsevol cala. Nascut l'any 1961 a Figueres, és un enamorat del «Paradís» i del mar. És la seva passió. És un incondicional de la Festa Major de setembre, a Cadaqués. De molt petit somniava ser cuiner però ben aviat, mentre punxava discos a Cadaqués, li va entrar la inquietud del món local. Va ser cap del gabinet de l'alcalde de Cadaqués, quan estudiava segon de Dret a la Uned de Girona. També va ser el corresponsal de Los Sitios l'any 1982. Va decidir estudiar oposicions per ser secretari d'Ajuntament i va exercir com a tal a Cadaqués, Portbou i Cassà de la Selva. Al carnet de militant de Convergència hi posa la data exacta d'alta, que curiosament coincideix amb una efemèride històrica: 23 de febrer de 1981. Ara mateix és el vicepresident de l'executiva local de CDC a Girona. Ha estat independentista convençut des de ben jove.
Més que actiu, és «espectador» de les xarxes socials. Els que el coneixen diuen que és extrovertit, amable i simpàtic. Ell intenta ser positiu. No troba mai l'hora per anar a dormir i s'aixeca quan sona el despertador, a dos quarts de vuit del matí. Hagi de passar el que hagi de passar pensa «pit i collons». S'ho deu haver repetit aquests dies, mentre esperava el desenllaç que l'ha dut a ser alcalde en una operació complexa i un ple extraordinari que s'ha hagut de fer dos cops. Admet que en dues setmanes s'ha aprimat dos quilos i mig. Segueix de reüll els esports, sobretot el futbol i, en concret, el Barça i el Girona. Musicalment, tira cap al jazz i al pop dels anys 80. Viu a Girona 2 des l'any 1991, casat i amb una filla de 20 anys que estudia dietètica i nutrició humana a la Universitat de Lleida. El naixement de la seva filla és el dia més feliç de la seva vida. Va entrar com a director dels Serveis Territorials d'Interior el març del 2011, on sempre ha estat al peu del canó. Ha viscut moments molt durs. Recorda molts casos, però recentment de Girona amb una mare i dues filles mortes, l'ha colpit molt. t.carreras girona


Voldria que Esquerra entrés al govern per guanyar estabilitat?
Com més estabilitat hi hagi al govern millor. Però ho he de parlar amb ells. Pronunciar-me abans és prematur i no he tingut temps material per fer-ho. Parlaré amb tothom. Hi ha punts que afecten la ciutat en què hem d'intentar arribar a consensos. Per la meva part no quedarà, això segur.
Té decidit el nou organigrama de govern?
N'hem de parlar entre tots perquè, repeteixo, serà més ?«nosaltres» que «jo». Vull que la gent se senti còmoda. Sí que ha de quedar clar que el cartipàs és ara la meva prioritat.
Puigdemont assumia cultura i turisme. Seguirà a alcaldia?
És possible, però és prematur. N'he de parlar, amb l'oposició també.
Ja que ve d'Interior... No es quedarà la regidoria de Seguretat?
No. Ho porta de manera extraordinària Joan Alcalà. No hi ha aquesta idea.
El model de ciutat serà continuïsta?
Hi ha un pla de Mandat que és la base del programa que vam elaborar. Pot haver-hi matisos. Vull ser l'alcalde de la quotidianitat. I vull trepitjar molt el carrer. Hem d'excel·lir amb els serveis de la ciutat. La gent ha d'estar orgullosa de la ciutat. No perquè s'hi filma Joc de trons... que també. El ciutadà ha de sentir que té una ciutat amable. Un veí de Santa Eugènia ha de sortir al carrer i veure'l net. Que hi ha llum, jocs per a la mainada, seguretat... En això hi hem de treballar. I ha de ser a tots els racons. No només al Barri Vell. Ho hem de tenir clar.
Té bona relació amb Puigdemont. Li reclamarà els sis milions d'euros que la Generalitat deu a l'Ajuntament?
Reclamarem tot el que ?ha?guem de reclamar i picarem totes les portes que siguin necessàries. Tot i això entenem que la situació de la Generalitat és la que és. ?A més, sóc decidit defensor del projecte d'aquest país, del «procés», i això és un dels motius pels quals entenc que si he d'assumir l'alcaldia... doncs endavant, ho hem de tirar endavant entre tots.
Seguirà endavant amb la compra del fons Santos Torroella?
És un projecte important. El que hem de fer ara és acabar de posar-lo en solfa i tirar endavant la proposta perquè sigui una realitat com més aviat millor, juntament amb el Museu d'Art Contemporani. Ara fa xup-xup i hem de relligar-ho. És un tema que dins de la marca de ciutat l'hem de tenir molt en compte.
No sé si fa «xup-xup», però fa anys que l'antic cinema Modern era una prioritat per CiU està allà abandonat.
També ho hem d'assumir. A més a més, hi ha els diners. Hi ha una reserva econòmica. Tenim una de les coses més importants! Hem de parlar-ne amb tots els grups municipals, amb la gent. Dins del Pla de Mandat és una de les prioritats i encara no s'ha fet. Hem de veure què hi ha encarrilat i com està tot.
Puigdemont no ho va aconseguir. Desencallarà el futur del Trueta?
Ho haurem de veure i treballar. Jo només dic una cosa. Girona és capital i ha de defensar la seva capitalitat. I un hospital de referència com el Trueta és capitalitat. Si hem de lluitar perquè el nou Trueta es quedi a Girona, ho lluitarem amb totes les nostres forces.
Serà bel·ligerant amb l'Estat, quan convingui? Em ve al cap la inacabada llosa del parc Central de les obres del TAV.
Com a delegat d'Interior ja ho he sigut -de bel·ligerant-. (Riu). Respecte a aquestes obres haurem de seguir-ho perquè aquest és un tema que els veïns no es mereixen aquest menyspreu i aquest menysteniment per part de l'Estat espanyol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema