Els dos fills del matrimoni Hopkins que estan sent tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) es van poder reunir ahir amb els seus pares. És la segona visita que aquests fan al centre i ara haurà de passar una setmana abans no es torni a produir. L'advocat del matrimoni, Christian Salvador, espera que la DGAIA s'avingui a permetre una major periodicitat en les visites. De moment, els pares poden mantenir contacte telefònic diari amb els seus fills.

La visita d'ahir també va servir perquè l'equip tècnic del centre pogués entrevistar el pare, Bruce Hopkins, de cares a recollir la informació que necessiten per poder elaborar l'informe que decidirà si els Hopkins estan o no capacitats per recuperar la custòdia dels seus dos fills. La mare, Schrell Hopkins, no es va haver de sotmetre en aquesta ocasió a l'entrevista amb l'equip tècnic. Es preveu que l'informe definitiu estigui enllestit en un termini d'entre tres i sis mesos.

El consolat dels EUA a Barcelona ha sigut informat sobre aquesta visita i la situació en què es troben el seus ciutadans.

Els Hopkins estan investigats per homicidi imprudent després que el 5 de gener la policia descobrís que convivien amb el cadàver del seu fill a casa, el qual havia mort feia tres setmanes com a mínim. El matrimoni va acabar detingut i encara que van quedar en llibertat provisional, la DGAIA s'ha fet càrrec dels altres dos menors que tenien.

D'altra banda, els Hopkins també estan a l'espera que els Mossos d'Esquadra els retornin els seus ordinadors per poder seguir treballant. Ell va crear una aplicació que els vehicles nord-americans ja utilitzen i pretén estendre a Europa.