Unes hores abans que es confirmés que Albert Ballesta serà el nou alcalde de Girona, el procés d'elecció del batlle de la ciutat es va colar ahir al migdia a la Diputació. De manera inèdita i per poca estona, el ple ordinari de gener de la corporació provincial semblava que s'havia traslladat de la pujada de Sant Martí a la plaça del Vi. El fet és que a dos quarts de dues del migdia, quan es debatia un dels últims punts de l'ordre del dia del ple de la Diputació, va començar una discussió entre dos diputats que va acabar en un intercanvi de retrets entre dos regidors de Girona.

La situació es va encendre quan el vicepresident de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira (CDC), va qüestionar al diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, si el seu posicionament -sobre una qüestió que es va aprovar ahir- s'havia consultat i acordat en una assemblea de la seva formació. Llavors, Salellas va criticar que a Convergència escullen l'alcaldia de Girona «a dit» i que, per fer-ho, «es foten d'hòsties». Enmig dels retrets, el president de la Diputació, Pere Vila (CDC), va valorar: «No comparteixo que a Convergència ens fotem d'hòsties, després de l'espectacle de la CUP dels últims mesos».

A continuació, Salellas es va disculpar pel terme que havia utilitzat, que va considerar de «no apropiat», tot i que va destacar que la decisió per escollir el nou alcalde ha comportat «discussions públiques, properes a les baralles». Aleshores, la diputada provincial de CDC, Maria Àngels Planas, va intervenir -tant Planas com Salellas també són regidors de l'Ajuntament de Girona- per negar que s'hagin produït enfrontaments entre l'equip de govern de la ciutat. «No ens hem barallat mai», va assegurar Planas.

Unes hores abans de la confirmació oficial, Planas ja va avançar que es preveia anunciar el nom del nou alcalde prèviament al ple de divendres. «No ens fotem d'hòsties; jo no m'he picat», va concloure Planas. En canvi, Salellas va afirmar: «Jo he sentit, vist i parlat amb regidors que m'han explicat baralles». Després d'uns quants minuts de discussió, el debat de l'Ajuntament que s'havia colat al ple de la Diputació es va donar per acabat. Tot i això, una vegada havia finalitzat formalment el ple, els dos regidors de Girona encara van estar uns minuts -en privat- intercanviant opinions.