La jornada de pressió de Convergència Democràtica (CDC) va fer el seu efecte i ahir al vespre la direcció del partit va aconseguir convèncer tothom per tal que el número 19 de la candidatura de CiU a les darreres eleccions municipals, Albert Ballesta, sigui investit alcalde aquest divendres. S'havia d'anar de pressa perquè la Junta Electoral Central ha de saber els noms per enviar les credencials dels nous regidors i que arribin a temps a Girona. Després de la marató de reunions, Demòcrates de Catalunya va arrencar una vicealcaldia per la seva candidata, Isabel Muradàs (número 2 a la candidatura de CiU darrera de Carles Puigdemont), per qui havia estat pugnant perquè fos l'alcaldessa. Per aconseguir fer Albert Ballesta alcalde, CDC ha hagut d'orquestrar una operació complexa que Diari de Girona va avançar en l'edició de divendres passat.

Ahir van haver-hi múltiples reunions, trucades i visites fins i tot a l'habitatge d'algun dels implicats per tal de desencallar, com fos i a corre-cuita, el garbuix dels darrers dies i fer realitat allò que semblava impensable.

Vicenç Estanyol (militant de Demòcrates de Catalunya), la persona que inicialment havia d'entrar com a regidor del grup municipal de CiU després que Puigdemont abandonés l'alcaldia per passar a ser el President de la Generalitat, va renunciar. Ell era el número 11 de la llista i darrera seu van anar zeguint els seus passos Marta Cullell, Carles Bonaventura, Gemma Martínez, Pol Xart i Júlia Calders. L'objectiu és que ho fessin tots fins al número 19. Diverses fonts apunten que el propi Ballesta, en una reunió de la setmana passada, hauria firmat una renún cia que ha acabat en paper mullat. Seria una jugada perquè cap dels presents en aquell moment deduís quina operació s'estava gestant.

Semblava que els vuit components de la llista (entre l'11 i el 18) anirien renunciant sense posar pals a les rodes, però el pacte entre CDC i Demòcrates va topar amb dos esculls inesperats ahir a la tarda. El número 15 (Albert Colomer) i la número 17 (Roser Urra) van negar-se, inicialment a renun ciar a ser regidors. Urra veia poc ètic que s'imposés que el número 19 de la candidatura havia de ser l'elegit. Això impedia que Ballesta pugués entrar a l'Ajuntament. Colomer, militant d'Unió, va rebre multitud de trucades i va acabar cedint cap a les nou de la nit, després d'haver dit per activa i per passiva que no ho faria. Colomer havia estat la mà dreta de Jaume Torramadé a l'Ajuntament de Salt fa anys i va estar implicat en el cas Treball. Roser Urra, militant de Demòcrates i que havia estat regidora de CiU al darrer mandat, tampoc ho va posar fàcil. Fins i tot va rebre la trucada del President de la Generalitat i exalcalde, Carles Puigdemont. Finalment va cedir i va ser l'última a renunciar. Va signar cap a tres quarts d'onze de la nit.

S'ha de tenir en compte, a més, que prèviament es va haver de convèncer tots els regidors de l'actual equip de govern perquè tampoc fossin el nou alcalde. Per la part de CDC hi ha Marta Madrenas, Maria Àngels Planas, Carles Ribas i Joan Alcalà. Cap dels quatre es descartava. Ara han quedat desprestigiats públicament. Mentrestant, Demòcrates va estar durant dies insistint que legalment li corresponia a la número 2 de la llista, Isabel Muradàs, del seu partit. Però també ha renunciat.