L'Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana a canviar les tapes dels 362 contenidors de vidre que hi ha repartits arreu de la ciutat. Les actuals obertures accionades a pedal se substituiran per orificis que permeten introduir, exclusivament i de manera unitària, recipients de vidre com ara ampolles o pots. Es preveu que el procés de substitució tingui una durada de tres setmanes.

Aquesta actuació, que suposa una inversió de 56.870 euros (IVA inclòs) provinents d'una subvenció d'Ecovidrio, permetrà reduir l'elevat nombre de residus impropis -tot el que no és vidre- que es dipositen als contenidors verds. El fet és que, actualment, els costos del servei de triatge previ per separar el vidre dels impropis superen els 90.000 euros anuals; un import que es preveu que es pugui veure reduït mitjançant el canvi de les tapes dels contenidors.

El regidor de Sostenibilitat de Girona, Carles Ribas, explica que «aquesta substitució repercutirà positivament en la millora del sistema de reciclatge i suposarà una reducció de costos per la ciutat». També afegeix que això «permetrà apuntalar Girona com la ciutat catalana de més de 50.000 habitants que millor fa la recollida selectiva». La proporció de recollida selectiva a Girona s'aproxima ara al 47% i el vidre representa prop del 5% del total de fraccions.