L'Espai Gironès podrà edificar uns 3.800 metres quadrats que té pendents

El centre, tanmateix, no pot incrementar la seva superfície comercial, que és de 22.000 m2

23.01.2016 | 06:30

L'Espai Gironès podrà urbanitzar uns 3.000 metres quadrats que encara té pendents, malgrat que no augmentarà la seva superfície comercial, que segueix essent de 22.000 metres quadrats. El ple de Salt va aprovar ahir provisionalment la modificació del pla parcial per fer-ho possible, de manera que el centre comercial podrà incrementar la seva superfície construïda fins a gairebé tocar de la carretera, ocupant un espai actualment destinat a aparcament.

La modificació del pla general per fer possible aquesta operació es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups excepte Canviem Salt. El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va acusar IpS-CUP d'haver canviat el sentit del seu vot, ja que quan estaven a l'oposició sempre s'havien oposat a aquest tipus d'operacions i ara en canvi hi votaven en contra. El portaveu de l'IpS, Ferran Burch, va respondre que no han canviat d'opinió, però que es tracta d'una zona ja desenvolupada i on s'incrementaran només els metres construïts, però no comercials. La modificació, doncs, no comporta cap augment de l'edificabilitat: aquesta zona pot arribar fins als 57.278 metres quadrats d'edificació màxima, i encara en queden 3.896. La proposta de l'Espai Gironès seria construir un nou edifici independent per acabar d'ocupar els metres quadrats que hi ha disponibles.

D'altra banda, el ple d'ahir també va donar llum verd a la creació d'un grup de voluntaris de protecció civil, que d'entrada comptarà amb deu membres. Les seves tasques consistiran, entre altres, en col·laborar en situacions d'emergència, pre-emergència o alerta mitjançant la realització de rondes preventives a llocs de risc potencial i la col·laboració en activitats relacionades amb la protecció civil que es facin a a via pública o llocs de pública concurrència. L'Ajuntament calcula que a finals d'aquest mes ja podran ser plenament operatius.

Finalment, el ple d'ahir també va donar compte de l'aprovació de Territori i Sostenibilitat sobre la ubicació de l'escola Gegant del Rec i l'IES Salvador Sunyer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema