Isabel Muradàs no vol ser vicealcaldessa de Girona. La primera tinenta d'alcalde i actual alcaldessa en funcions, membre de Demòcrates i aspirant pública a l'alcaldia, ha comunicat al seu partit que no vol aquest càrrec. «L'elecció d'Albert Ballesta com a alcalde no ha de tenir contrapartides», va assenyalar. El que no està decidit encara és si aquesta figura l'assumirà algun altre regidor o si finalment no es crearà. Això s'haurà de decidir quan es defineixi el nou cartipàs, del qual Albert Ballesta no va donar detalls perquè, va dir, encara no se n'ha parlat.

Després de les negociacions entre Convergència i Demòcrates per veure qui ocupava l'alcaldia de Girona, els dos partits van arribar a un acord perquè Ballesta fos alcalde i Muradàs vicealcaldessa. Ahir, però, Muradàs va renunciar públicament al càrrec, de manera que aquest resta a l'aire. La responsable d'Esports i Educació va argumentar que el fet d'haver-se apartat de la lluita per l'alcaldia i cedir el pas a Ballesta no ha de comportar cap contrapartida. Per això, no vol ser vicealcaldessa d'aquesta manera. Tot i això, no s'ha decidit si la figura es crearà igualment i l'ocuparà algú altre. En aquests moments, aquesta figura no existeix a l'Ajuntament de Girona, de manera que s'hauria de crear. No és un càrrec gaire habitual en els municipis catalans, tot i que tant l'Ajuntament de Figueres com el de Sant Feliu de Guíxols n'han tingut. Per poder crear la figura, s'hauria de modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i decidir després la persona que l'ocupa.

Muradàs, que també és portaveu comarcal de Demòcrates, va deixar clar que l'elecció de Ballesta ha estat exclusivament de Convergència, «com no podia ser d'altra manera». Tot i això, va explicar que, al final, el seu partit s'ha apartat per facilitar l'acord. «No ha estat fàcil, però al final Demòcrates ha decidit fer un pas al costat i facilitar l'acord entenent que, per sobre de tot, CDC tenia la primacia a l'hora de proposar candidat per substituir Carles Puigdemont», va indicar. Això explica que finalment es retirés: «Jo vaig dir que, com a membre del govern, em posava a disposició per assumir l'alcaldia, però entenia que que tots els partits tenien legitimitat per defensar les persones que consideressin més adequades», va indicar.

Muradàs va garantir que l'equip de govern farà pinya al voltant de Ballesta. «Tenim un pla de govern per desenvolupar i molt per fer, de manera que tots estarem a la seva disposició per tirar endavant», va assenyalar. L'actual alcaldessa en funcions va explicar que l'equip de govern té molt present el sentit de la responsabilitat i que la governabilitat de la ciutat ha passat per davant de qualsevol interès de partit.

Finalment, Muradàs també va reconèixer l'«excepcionalitat»?del moment i va recordar que Puigdemont estava totalment compromès amb Girona i tenia la voluntat de complir dues legislatures al capdavant de la ciutat.