Girona està expectant davant d’un nou alcalde, Albert Ballesta, inesperat i per a molts desconegut. Davant d’aquesta insòlita situació, diverses entitats i associacions li dónen un vot de confiança i esperen que tingui un tarannà dialogant i conciliador. Tot i això, també se senten algunes crítiques pel procés que s’ha seguit per nomenar-lo, ja que era el número 19 de la candidatura de CiU.

Josep m. Noguer. Girona centre eix comercial

«Només li demanem que treballi molt per Girona, se li ha de donar un marge de confiança»

El president de l’associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, ho té clar: «És una cosa legal. Nosaltres ens pensàvem que el successor potser sortiria dels regidors que ja hi eren, però al final ha estat així i no hi tenim res a dir», assenyala. I afegeix: «Només li demanem que treballi molt per Girona, se li ha de donar un marge de confiança». «Esperem que hi poguem tenir contacte aviat i que tingui molta sort, perquè serà la nostra», conclou.

Joaquim boadas. Secretari general de la Fecasarm

«És molt positiu, serà un bon alcalde per nosaltres perquè coneix molt bé les necessitats del nostre sector»

Des de la patronal de l’oci nocturn aplaudeixen l’arribada de Ballesta a l’alcaldia de Girona, ja que ha estat director territorial d’Interior i per tant coneix el seu sector. «És molt positiu, serà un bon alcalde per nosaltres perquè coneix molt bé les nostres necessitats», afirma el seu secretari general, Joaquim Boadas de Quintana. Boadas espera que amb Ballesta puguin buscar «solucions consensuades» per tal de solucionar els problemes derivats de l’oci nocturn.

Ramon Macaya. President assoc. veïns Sta Eugènia«Esperàvem que fos un dels regidors actuals, hagués estat el més lògic. Ara s’haurà de començar de nou»

Per a Ramon Macaya, la paraula és «desconcert». El president de l’associació de veïns de Santa Eugènia considera que els actuals regidors «han demostrat la feina feta», i per tant esperaven que fos un d’ells. «Hagués estat el més lògic», opina. Ara, lamenta que s’haurà de «començar de nou», però confia que Ballesta tindrà en compte la ciutadania igual que va fer Carles Puigdemont.

Albert Carbonell. President de mifas«El futur és una incògnita. Teníem una ciutat governada per un alcalde molt presidencialista i veurem si Ballesta segueix el mateix model»

El president de Mifas admet que no coneix Ballesta, de manera que per a ell el futur de la ciutat és una «incògnita». Recorda que Puigdemont, després de municipalitzar les zones blaves, va estendre la mà al tercer sector per buscar col·laboracions, i confia que Ballesta seguirà la mateixa línia. «Li haurem de donar confiança. A la resta del govern el coneixem, però a ell no i haurem de veure com governa i si aquest procés d’elecció ha desgastat o no l’equip», indica.

Josep Carreras. President de l’Associació d’Hostaleria

«Li donem la benvinguda i li demanem que segueixi en la línia els seus predecessors, especialment Puigdemont, creient en el turisme i donant-li suport»

El president de l’Associació d’Hosteleria, Turisme i Restauració de Girona reconeix que no coneix de res Ballesta, però li dóna la benvinguda i li demana que «segueixi en la línia dels seus predecessors, sobretot Puigdemont, creient en el turisme i donant suport al sector». En aquest sentit, es mostra molt agraït a l’ara president de la Generalitat perquè els va ajudar a fer «molts passos endavant per promocionar la ciutat de Girona», i confia que Ballesta seguirà en la mateixa línia. «Esperem tenir un bon alcalde, un bon ajuntament i que ens doni suport perquè el nostre sector pugui tenir tres anys bons. Li donem un vot de confiança», assenyala Carreras.

Francesc Cayuela. President del GEiEG«Li desitgem a Ballesta que li vagi molt bé i que continuï la bona sintonia que hi ha amb la nostra entitat»

El president del GEiEG desitja sort a Ballesta i desitja que la relació entre l’Ajuntament i l’entitat continuï essent tan estreta com fins ara per seguir fent activitats plegats.

Josep M. Castanyer. President de la Fed. Assoc. de Veïns

«Ha estat una maniobra francament lletja. Podia ser el número 2 o el 5, però que fos una persona amb experiència contrastada de cinc anys al govern»

Per a Josep Maria Castanyer, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona, el sistema utilitzat per escollir Ballesta és «indigne». «Si a Ballesta el van posar en el lloc número 19,és perquè no volien que sortís», reflexiona. Per això, troba un «greuge» haver fet renunciar als candidats que anaven de l’11 al 19, «perquè els haurà ferit l’orgull i l’amor propi». I el mateix passa, en la seva opinió, amb els actuals regidors del govern: «Ve algú de fora i es posa a dirigir l’orquestra. Encara que amb molt bona voluntat ho acabin acceptat, de moment es pot produir una reacció automàtica i visceral del tipus: “Què m’ha de venir a explicar a mi algú que no té experiència i que a més no ha estat escollit, sinó designat?”», alerta. «Ha estat una maniobra francament lletja», conclou.

Joan Gironell. Presid. Comerciants Mercat del Lleó

Personalment no el conec, però crec que serà un bon alcalde i mirarà pel mercat»

El Mercat del Lleó té previst pintar aquest 2016 i canviar el terra durant el 2017. Aquestes obres estaven pactades amb Puigdemont, i el president dels comerciants, Joan Gironell, està convençut que Ballesta respectarà aquestes decisions. «Personalment no el conec, però crec que serà un bon alcalde», indica.