Concebut com una eina de promoció de la ciutat de Girona per atraure turistes, Girona10 ha causat furor també entre els gironins. El model va causar tant d'impacte i de ressò que diversos municipis van copiar la idea adaptant-ho a la seva realitat. Barcelona, Blanes i Olot han creat projectes similars nascuts poc després del Girona10.

Seguint la iniciativa de Girona, Barelona va generar l'any 2014 també una iniciativa turística tot i que en aquest cas, directament, destinada només als barcelonins, per poder dormirun cap de setmana de desembre, a Ciutat Vella, l'Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó i Poblenou per deu euros. La promoció també incloïa diverses activitats que cada establiment organitzvaa pels diferents districtes de la ciutat. Tast de vins, tallers gastronòmics, gimcanes, circuit de canyes i tapes, visites a mercats, rutes per tallers d'artesans, en són alguns exemples. El projecte es va barejar amb el nom de "Fes el turista a la teva ciutat!" i l'èxit de l'impacte mediàtic va provocar que la pàgina web caigués.

A Blanes, l'any 2012 va iniciar-se el blanes 12, de juny estades en hotels i menús a restaurants a dotze euros, així com descomptes als comerços del 12%, entre altres promocions. El darrer any, la promoció es va organitzar un cap de setmana del mes de juny s'ofereixen productes, activitats, espectacles, productes, serveis i àpats a preus i ofertes especials durant els tres dies.

A Olot es va apostar per una promoció semblant, amb el nom d'Olot x2 amb un seguit d'iniciatives per la comarca de la Garrotxa. Enguany es farà al febreri serà la tercera edició. La iniciativa consisteix en oferir el doble al preu d'un. la programació, ampliada a tres dies, inclou 1.400 estades i 11.000 places de restaurant i coincidirà amb "La botiga al carrer".