El pagament amb targeta a les zones blaves i verdes de Girona no ha funcionat des de dissabte passat, de manera que durant aquests darrers dies l'Ajuntament no ha posat multes a aquells que no hi han posat el tiquet. Com que el sistema de pagament per telèfon mòbil tampoc funcionava, només s'ha pogut pagar en efectiu. El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), explica que han decidit no sancionar per deferència a aquelles persones que, amb tota la bona intenció del món, volien pagar i no han pogut fer-ho. El problema, explica Alcalà, ha vingut de l'empresa que fa d'enllaç entre l'entitat bancària i el client, que ha patit una avaria. El regidor confia que estarà solucionat «en qüestió d'hores», probablement avui, de manera que ja es tornarà a sancionar.

El dia 1 de gener, l'Ajuntament de Girona va començar a gestionar les zones blaves i verdes, que s'han municipalitzat. El traspàs, però, ha comportat alguns problemes tècnics. Des de dissabte passat no es pot pagar amb targeta als parquímetres de la ciutat, mentre que des de fa dies tampoc funciona l'aplicació e-park per pagar a través del telèfon mòbil. En els dos casos, els tècnics municipals estan treballant per restablir el servei. L'única manera de pagar aquests darrers dies, doncs, ha estat en efectiu.

Durant la primera setmana de gener, quan va entrar en funcionament la municipalització, l'Ajuntament va decidir no posar sancions per veure com funcionava tot. Al cap d'una setmana, els vigilants ja van començar a multar, i l'Ajuntament va rebre algunes queixes: per exemple, algun veí que estava registrat a la zona verda va denunciar que li havien posat multes. Això va posar en alerta el consistori, que va poder detectar alguns errors en el sistema informàtic i solucionar-los.

Dissabte passat, però, es va detectar una avaria en el sistema que gestiona les operacions amb targeta, i que fa de mediador entre l'entitat bancària i el client. Davant d'això, el consistori va decidir deixar de posar multes, per entendre que potser hi havia gent que volia pagar amb targeta perquè no portava efectiu a sobre i que no ho havia pogut fer perquè el sistema no funcionava.

Segons va indicar Alcalà, el conflicte s'hauria d'haver resolt en un parell de dies, però ahir els parquímetres encara no funcionaven. De tota manera, el responsable de Mobilitat confia que al llarg del dia d'avui es restableixi la situació, de manera que ja es tornaran a posar sancions.

El que no està resolt, en canvi, són els problemes amb l'aplicació e-park de pagament a través del telèfon mòbil, que duren des de principis d'any. Aquesta aplicació va entrar en funcionament el 15 de setembre de 2014 i actualment suposa un 6,5% del total de pagaments que es fan a la ciutat. En aquest cas, Alcalà admet que el problema s'ha allargat més del que estava previst, però també confia que pugui tornar a funcionar ben aviat.

El regidor, de tota manera, agraeix els esforços que han fet els tècnics de l'Ajuntament per portar a terme la municipalització, que tot just es va aprovar en el ple de desembre.