La Policia Municipal de Girona ha enxampat un grup organitzat que es dedicava a xivar les respostes a persones que estaven fent l'examen teòric per treure's el carnet de conduir.

El 15 de gener, la policia va rebre una trucada que alertava de la presència de quatre homes en un vehicle a la travessia del Carril, molt a prop del centre de la Direcció General de Trànsit (DGT). El denunciant informava que els homes estaven manipulant algun aparell amb cables.

Una patrulla va anar fins al lloc indicat, va identificar els quatre ocupants del vehicle i va escorcollar-lo. Allà van trobar aparells que servien per donar les respostes a un aspirant que, en aquell moment, estava fent l'examen. De la mateixa manera, dins el vehicle van trobar un paper de convocatòria d'examen de conduir a nom d'un cinquè home que no estava al vehicle. Sabent que la mateixa DGT tenia sospites d'un grup de persones que, de forma organitzada, facilitava les respostes dels exàmens a candidats que feien les proves, els policies van intervenir tot el material telemàtic que duien els quatre homes. Alhora, es va enviar una dotació al centre d'exàmens. Un cop acabada la prova, van comprovar que la persona que constava al document de convocatòria d'examen havia estat fent el test per aconseguir el permís de conduir. Després de parlar amb ell, va reconèixer als policies que havia estat rebent les respostes a través d'un sistema de telefonia mòbil ocult a la roba i que estava en connivència amb els quatre ocupants del vehicle identificats a la travessia del Carril. Un cop recollit el testimoni de les persones implicades i comissats els estris, la Policia Municipal passarà tota la informació a la Guàrdia Civil perquè segueixin el fil de la investigació.