El matrimoni que va conviure amb el cadàver del seu fill durant més de tres setmanes, Bruce i Schrell Hopkins, han pogut salvar l'expedient d'expulsió del país que els va obrir la Policia Nacional en ser detinguts el 5 de gener per un delicte d'homicidi imprudent. L'advocada Mónica Migueles ha aconseguit que la mesura se substitueixi per una multa de 501 euros a cadascun per tenir el visat caducat i estar a Espanya en situació irregular -no disposen de permís de treball ni residència-.

El procés judicial per esclarir les circumstàncies de la mort del seu fill tampoc permetia que la Policia Nacional pogués expulsar-los tota vegada que el jutge instructor els ha prohibit sortir del país i el consolat dels EUA a Barcelona té retinguts els seus passaports. L'expulsió comporta també que durant cinc anys no es pot trepitjar cap país del territori Schengen per això l'advocada dels Hopkins va al·legar la desproporcionalitat de la mesura i va sol·licitar a la Subdelegació del Govern que canviés l'expedient d'expulsió per una multa.

Tanmateix, el matrimoni seguirà en situació irregular al país perquè no poden renovar el visat i la via més ràpida per poder regularitzar la seva situació al país triga tres anys, i passa per aconseguir un permís de treball o donar-se d'alta al règim d'autònoms o bé obtenir un permís de residència. És a dir, que la via legal que els ofereix l'administració passa per seguir a Espanya en situació irregular.

El matrimoni no té intenció de marxar perquè la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha agafat la tutela dels altres dos fills que tenen i disposa d'un any per emetre un informe per valorar si els retorna la custòdia. Els menors, de 14 i 16 anys, també van conviure amb el cadàver del seu germà al dúplex del carrer Joan Roca i Pinet.

La DGAIA es va quedar els nens durant les 72 hores que els pares van estar detinguts a l'espera de declarar davant del jutge instructor, que va deixar-los en llibertat amb el criteri favorable del fiscal del cas, Enrique Barata, i del seu advocat defensor, Christian Salvador, en espera que arribin les anàlisis toxicològiques per veure si el menor va prendre alguna substància nociva.