L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha arribat a un acord per cedir la gestió del centre sociocultural El Coro al grup Èxit, un grup d'empreses del tercer sector que hi desenvoluparà un programa d'inserció laboral i hi obrirà un nou servei de menjador social. L'alcalde de Sarrià, Roger Torrent (ERC), explica que l'objectiu és incentivar la utilització del Coro, que actualment acull bàsicament activitats de la gent gran i alguns actes culturals.

L'acord entre Sarrià i el Grup implicarà que una de les empreses que en forma part, Ecosol, gestionarà i dinamitzarà l'equipament com a centre sociocultural, especialment destinat a la gent gran del poble. De fet, s'hi instal·larà un nou menjador social, un càtergint de preus assequiebles per tal que la gent gran pugui fer un àpat equilibrat en un entorn socialitzat. A més, s'estudiarà, en funció de la demanda, que es pugui fer un servei similar a domicili per a les persones amb necessitats especials o mobilitat reduïda.

Un altre dels objectius és poder donar feina a les persones més vulnerables a través dels serveis de cafeteria i la consergeria-manteniment de l'edifici. En aquest sentit, la voluntat d'Ecosol i el consistori és que l'espai esdevingui, en primer lloc, una plataforma per garantir oportunitats laborals per a les persones especialment vulnerables a l'hora de trobar feina.

Però més enllà de la gestió ordinària de l'edifici, l'objectiu és que s'hi puguin celebrar activitats per fer pedagogia relacionades amb l'economia social, consum responsable, la trobada intergeneracional i la inserció laboral.

L'acord, en principi, és per a quatre anys, tot i que es podrà rescindir sempre que l'Ajuntament ho determini i sigui per causes d'interès general i justificades. La voluntat del consistori, amb aquest acord, és garantir que el Coro sigui un espai d'acollida per a la gent gran, de convivència comunitària i activitats socials i culturals, i al mateix temps oferir la possibilitat de generar formació al'entorn del mercat laboral. De tota manera, Torrent defensa que l'espai no es destinarà exclusivament a la gent gran, sinó que també volen convertir-lo en un espai de trobada intergeneracional, de manera que a les nits es continuarien fent activitats culturals.