o sempre s'acompleix allò més previsible. Ni el que s'assenyala com a més probable ha de ser necessàriament el que acabi succeint. En el repòker de noms que aspiren a l'alcaldia de Girona n'hi ha tres que sonen més fort que els altres dos. Aquesta força però, se'ls pot haver girat ja en contra i afavorir els dos aspirants més «tapats».

Els silencis poden ser sinònim d'un «ball de bastons» que es vol evitar que sigui públic. Una batalla entre els dos candidats que a la vista semblen els més lògics i que els pot acabar castigant a ambdós. És el que pot estan succeint entre l'actual regidor de Sostenibilitat i portaveu del grup municipal de CiU, Carles Ribas, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas. Ambdós fa temps que s'han postulat com a successors a Carles Puigdemont però la «lluita» no havia de produir-se tant aviat, sinó uns mesos abans del final del mandat. La marxa sobtada de Carles Puigdemont de l'Ajuntament per convertir-se en el President de la Generalitat ha aflorat la «rivalitat». Convergència vol evitar una«guerra fraticida» que deixi el partit dividit, per tant buscaria un candidat alteratiu, sempre dins del partit. Això exclouria Isabel Muradàs, de Demòcrates de Catalunya, malgrat que aquesta formació pugnarà fort perla seva representant ja que aquest partit tindrà el mateix nombre de regidors que CDC, quatre, quan entri Vicenç Estanyol.

Si Madrenas, Ribas i Muradàs queden eliminats per les diferents lluites, queden dos noms: Maria Àngels Planas i Joan Alcalà. Tots dos són discrets i treballadors. Alcalà porta cinc anys com responsable de l'àrea de Seguretat, Mobilitat i Via Pública. Maria Àngels Planas fa cinc anys que és la tinent d'alcalde d'Hisenda i Règim Interior. És l'única que ha estat a l'equip de Puigdemont des de l'any 2007. Si Puigdemont mai hauria pensat en ser?President, cap d'aquests dos hauria cregut mai ser una de les alternatives a alcalde.

L'elecció inicial anirà a càrrec de l'exalcalde de Girona, que ha de comunicar o ja ha s'ha comunicat amb la persona escollida i dir-ho al comitè local de CDC. A continuació, el partit hauria de convocar una reunió extraordinària per estudiar la proposta de l'actual President. També s'hauria d'arribar a un acord amb les formacions amb membres al grup municipal:?Demòcrates, Avancem i Reagrupament. També caldrà el suport d'almenys un grup de l'oposició, probablement ERC, i portar-ho a votació en un ple, que podria ser ja aquest divendres. Si no, hi ha temps fins el 22 de gener.