Els equips de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) comencen aquest dimarts a entrevistar els pares del nen trobat mort a un pis de Girona el passat 5 de gener. Psicòlegs, pedagogs i educadors socials hauran de determinar si el matrimoni està en condicions de recuperar la tutela dels altres dos fills, un nen d'entre 13 i 14 anys i una nena de 16 anys. Els dos menors van conviure durant setmanes amb el cadàver del seu germà petit, dormien al seu costat i no estaven escolaritzats perquè, segons els pares, seguien un sistema d'aprenentatge a través d'Internet. Els dos adolescents es troben en un centre de primera acollida de menors del Gironès i ahir van rebre per primer cop la visita dels seus pares.

Quan el passat 5 de gener els Mossos d'Esquadra van entrar al pis situat al carrer Joan Roca i Pinet de Girona van trobar-se el pare de la família, Bruce Hopkins, assegut al sofà. Al pis de dalt, la seva esposa i dos adolescents seien al voltant d'un cadàver en estat avançat de descomposició. La família, que és d'origen nord-americà, va conviure durant setmanes amb el cos del fill petit, un nen de 7 anys.

El pare era l'únic que sortia per comprar menjar i la resta de la família s'estava nit i dia al costat del cos. El matrimoni no assumia la mort del seu fill petit -que patia una malaltia respiratòria crònica- i pensava que estava dormint i que s'acabaria despertant. Per això, la família es va bolcar a fer-li compa?nyia sense descans.

Els dos adolescents havien deixat de sortir de casa i s'entretenien jugant a videojocs.

Els pares van quedar detinguts la nit del mateix 5 de gener i als fills adolescents se'ls va prendre declaració. Després de passar a disposició judicial, el passat 8 de gener, el jutge va decidir deixar el matrimoni en llibertat provisional. La parella està investigada per un delicte d'homicidi imprudent.

La DGAIA té la tutela preventiva dels menors mentre els especialistes fan un estudi valoratiu al matrimoni. Aquest estudi consisteix en un seguit d'entrevistes amb equips de psicòlegs, pedagogs i educadors socials. El resultat de les entrevistes servirà perquè la DGAIA determini si els pares estan en condicions de recuperar o no la tutela dels fills.