Les primeres hores d'Isabel Muradàs com a alcaldessa en funcions van ser molt intenses. Pocs després de la renúncia de Carles Puigdemont com a batlle, aquest dilluns, per ser el nou president de la Generalitat, Muradàs ja va participar hores després en les comissions informatives per preparar el ple de la setmana vinent i ahir va ser l'encarregada de representar l'Ajuntament en dues rodes de premsa. Una sobre el segon Congrés de Seguretat Jurídica i una segona sobre els Premis Cactus, organitzats pel Club de Màrqueting de Girona i l'associació Digitals Girona que s'entregaran el 10 de març. La primera, de fet, es va ajornar un dia a l'espera del relleu al capdavant del consistori. Una jornada sense quasi temps per «pair» el nou càrrec temporal.

Nascuda a Mèxic D.F. i filla de pares gallecs va arribar a Girona després de conèixer el que ara és el seu marit, de Sant Feliu de Pallarols, quan estudiaven a Madrid. Malgrat que en l'anterior mandat i en aquest ha estat tinenta d'alcalde, mai ha estat alcaldessa en funcions perquè les seves vacances sempre han coincidit amb els dies de desconnexió del ja exalcalde, sempre uns pocs dies d'agost. Ho va assumir amb modèstia però conscient de la responsabilitat que representa el càrrec, encara que sigui, per ara, de manera provisional.

Muradàs va tenir temps per atendre diversos mitjans de comunicació i deixar clar que no renuncia a ser l'alcaldessa: «Amb tot el respecte i responsabilitat que suposa, estaria disposada». La decisió però, no depèn de la predisposició que pugui mostrar. Hi ha diversos noms sobre la taula a part del seu: Marta Madrenas, Carles Ribas o Maria Àngels Planas. Només Muradàs ha fet el pas endavant públicament, malgrat que ningú ha sortit tampoc a descartar-se.

Muradàs no considera que ser militant de Demòcrates de Catalunya i no del partit de l'exalcalde (Convergència Democràtica) pugui ser un problema: «És absolutament legítim o normal que els partits polítics tinguin la seva opinió i dret a considerar el candidat o candidata que considerin més adequat o adequada. No ho veig com un llast o problema. Cada partit està en el seu dret de considerar que els seus membres poden ser les persones més adequades». Assegura però, que sigui qui sigui la persona que assumieix la responsabilitat, no hi haurà malestar ni dins dels partits ni entre formacions polítiques.

Muradàs ahir va negar haver-se reunit amb l'exalcalde al matí, malgrat que algunes fonts ho van assegurar. De fet, Carles Puigdemont va ser ahir a l'Ajuntament de Girona recollint diversos objectes personals del despatx d'alcaldia. Va sortir-ne cap a les dues del migdia. El rellotge segueix comptant i el ple s'haurà de celebrar abans del 22 de gener.

Tenint en compte que s'està treballant pels punts de l'ordre del dia del ple de dilluns vinent i que s'ha d'arribar a un cord entre les formacions que formen el grup municipal i rebre el suport d'algun grup de l'oposició, el ple podria celebrar-se la setmana vinent.