La CUP-Crida per Girona reclama un pla per desplegar la recollida porta a porta a tot Girona. El grup municipal valora positivament el pla pilot proposat pel govern (CiU), però li demana «més valentia i un calendari d'aplicació a tots els barris de la ciutat».

Els cupaires recorden que porten anys reclamant un canvi en la gestió de residus perquè sigui més «eficient i sostenible, i per això aplaudeixen que l'equip de govern plantegi un pla pilot d'aquest sistema a la ciutat. I posen com a exemple el municipi de Celrà, on governa la CUP i on en els darrers anys la recollida porta a porta s'ha implantat amb èxit.

De moment, la CUP considera que la proposta presentada per CiU és «simbòlica i poc atrevida», tenint en compte que es basa en poc més de 400 habitatges de Sant Daniel i Campdorà i menys de 1000 habitants. En aquest sentit, opina que no servirà com a experiència a la majoria de barris de la ciutat, que tenen habitatges plurifamiliars i no pas unifamiliars.

El regidor Lluc Salellas ha instat el govern a fer «una planificació estratègica cap al nou model de gestió de residus, i aprovar un pla calendaritzat per desplegar el porta a porta al conjunt de la ciutat», com ja han fet ciutats com Parma (Itàlia), Munic (Alemanya) i, properament, Barcelona.

Entre les mancances que els cupaires han detectat a la proposta actual hi ha la necessitat de fer una previsió de recollida de les diferents fraccions i de la fuga; un balanç econòmic de la recollida i el tractament amb el nou sistema; la previsió de mesures per evitar la fuga; la concreció del model d'aprovació, dels horaris i de la freqüència;?el model d'aportació dels habitatges aïllats; o la justificació del dimensionament del servei i el cost, entre altres.