La séquia Monar es tallarà demà per tal de dur a terme obres de reparació molt urgents en el tram de Salt, ja que s'hi han detectat diverses fuites. Està previst que els treballs s'allarguin una setmana.

Ja fa temps que la séquia Monar, al seu pas per Salt, dóna senyals d'un precari estat de conservació. Sovint s'hi fan esquerdes que provoquen pèrdues d'aigua, i hi ha risc de despreniment. Per això, s'hi han d'anar fent obres de forma periòdica. En aquesta ocasió, els treballs de reparació de les esquerdes duraran set dies i també s'aprofitarà per retirar materials abandonats que han estat llançats per alguns incívics. Paral·lelament, es farà una diagnosi inicial de l'estat de la séquia a nivell estructural.

D'altra banda, durant els propers dies també es capturaran a la séquia exemplars de barb de muntanya, en el marc del projecte Life Potamofauna, que es pot tirar endavant gràcies al Consorci del Ter. El barb de muntanya és un peix autòcton que està en regressió a molts llocs pel mal estat de l'aigua, la degradació de l'hàbitat i la introducció d'espècies exòtiques. En aquest cas, els exemplars que es capturin es portaran al centre de reproducció de Banyoles. A més, s'aprofitarà per prospectar quines espècies autòctones hi ha a la séquia Monar.