Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona van practicar ahir l'autòpsia al cos del nen de set anys trobat mort dimarts en un dúplex del número 3 del carrer Joan Roca Pinet, però ni van trobar signes de violència ni van poder determinar la causa del decés. Els metges estan a l'espera de rebre els resultats de les anàlisis toxicològiques per esbrinar si el menor havia ingerit alguna substància nociva o un còctel de fàrmacs.

El cadàver està en molt avançat estat de descomposició i això complica establir la data exacta de la mort però els forenses consideren que, com a mínim, va ser fa tres setmanes, encara que tampoc poden descartar que hagués expirat entre setembre i octubre, quan els veïns van deixar de veure Bruce Hopkins i la seva dona -detinguts per homicidi imprudent- i els tres fills del matrimoni. Està previst que els Hopkins passin avui a disposició judicial i puguin aportar més llum al cas, explicant les causes de la mort del menor i per quina raó tota la família feia vida al costat del cadàver i no s'havia comunicat la defunció.

L'exploració dels forenses coincideix amb el que els investigadors dels Mossos d'Esquadra van determinar el mateix dia que van fer la troballa, que no hi havia signes de mort violenta. Els policies autonòmics van fer la descoberta dimarts, quan la propietària del pis va requerir-los per accedir-hi perquè feia tres mesos que no podia contactar amb els Hopkins, que li devien totes les mensualitats des de setembre.

No obstant, el dia 31 de desembre de 2015, una patrulla d'agents va anar al domicili després que el consolat dels EUA a Barcelona els ho requerís. Un soci de Bruce Hopkins -el pare del menor és enginyer informàtic i cofundador d'una empresa de continguts informatius- l'estava buscant i no aconseguia localitzar-lo i es va posar en contacte amb el consolat. Els agents de policia van aconseguir parlar amb Hopkins, qui els va assegurar que tot estava en ordre, i li van transmetre la seva obligació d'informar el consolat. Els policies no van observar res estrany que els dugués a pensar que l'home tenia el cadàver del seu fill a casa.

Precisament, el consòl dels EUA a Barcelona va desplaçar-se ahir fins als Jutjats de Girona per conèixer l'estat de la investigació de primera mà i saber què passarà amb el cos del nen, el qual de moment resta al dipòsit per si se li han de realitzar més proves. A més, els pares també hauran de decidir sobre una possible repatriació, enterrament o incineració.

Els altres dos fills del matrimoni, de 12 i 14 anys, segueixen sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància.