Girona 10 tornarà els dies 29, 30 i 31 de gener amb el sorteig de 1.600 places d'hotel i 5.400 àpats en restaurants a deu euros. Per primera vegada, a més, s'hi afegiran 3.000 entrades dobles de cinema a deu euros. Ahir mateix es va ?obrir el procés d'inscripció per al sorteig, que es farà el dia 19 de gener en directe per TV3. Entre la quarantena d'activitats paral·leles que s'han organitzat destaquen unes visites tematitzades que es faran els tres vespres a la Catedral. En aquesta ocasió, a més, els membres del Club Ara Caixabank (tot persones jubilades) podran gaudir de la campanya un dia més, fins al dilluns 1 de febrer, amb una oferta de places d'allotjament i restaurants a deu euros que no s'adjudicaran per sorteig, sinó que podran reservar directament als mateixos establiments.

En el sorteig d'aquesta cinquena edició de Girona 10 hi participen 19 establiments hotelers i 46 restaurants, que oferiran un nombre de places similar al de l'any passat. També s'hi incorporen per primer cop els cinemes Albèniz i OCine, que sortejaran entrades dobles. Aquest any, quan l'usuari faci la inscripció on-line (a través del web www.girona10.net), se li demanarà que marqui quina és la seva prioritat: allotjament, àpat o cinema. L'organització subratlla, però, que aquesta preferència és només indicativa, de manera que s'intentarà tenir en compte però no es pot garantir que, en cas de resultar premiat, s'obtingui la primera opció. En el sorteig, que es farà en directe durant Els Matins de TV3 del dia 19, hi participaran cinc personatges destacats de la societat gironina, inclòs l'alcalde, Carles Puigdemont. D'aquí se n'extraurà un número de tall a partir del qual s'assignaran els premis disponibles.

A partir d'aquest moment, l'organització es posarà en contacte amb els afortunats i aquests tindran fins al dia 22 a les deu del matí per posar-se en contacte amb l'establiment i confirmar la seva estada. Si no ho fan, a partir del dia 22 les reserves quedaran lliures perquè els hotelers puguin vendre-les a qui ho desitgi (és a dir, no hi haurà llista d'espera com en anys anteriors). De la mateixa manera, els restaurants no estan obligats a incloure totes les seves taules al sorteig, sinó que en poden reservar per a la clientela habitual. Això vol dir que, malgrat que no s'hagi aconseguit taula en el sorteig, encara hi pot haver oportunitats d'obtenir-ne fent la gestió pel propi compte. L'any passat, per exemple, es van acabar servint més de 22.000 menús.

D'altra banda, el Girona 10 també comptarà amb establiments adherits a les associacions Girona Centre Eix Comercial i Zona U, que oferiran promocions i descomptes durant la campanya.

Girona 10 és una iniciativa sorgida de l'Associació d'Hostaleria de Girona que s'ha consolidat ràpidament al llarg de només cinc anys. L'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), va destacar ahir que aquest esdeveniment ha impulsat una «cultura col·laborativa» a la ciutat que ha permès convertir-la en un referent turístic d'àmbit nacional i internacional. A més, va destacar que Girona 10 no es «conforma» amb l'èxit sinó que cada any incorpora novetats. «Girona és una ciutat 10, i això és només un preludi del que oferirà durant la resta de l'any», va assenyalar.

Per la seva banda, el president de l'Associació d'Hostaleria, Josep Carreras, va explicar que encara no s'ha tancat el termini per presentar propostes, de manera que estan oberts a noves suggerències per ampliar, encara més, el Girona 10.