Mou-te en bici s'ha mostrat un cop més molt crítica amb l'equip de govern de Girona (CiU) i la seva política de mobilitat. A l'editorial del seu darrer butlletí, publicat al desembre, lamenten especialment que l'Ajuntament, després de les eleccions municipals, ordenés a la policia «la persecució dels ciclistes» i es comencessin a posar multes. «Això ha significat que l'Ajuntament ha abandonat el diàleg amb Mou-te en bici i la negativa a propostes constructives que hem presentat», assenyala l'entitat en el text, tot recordant la protesta que pràcticament va omplir de ciclistes la plaça del Vi.

Per a Mou-te en bici, l'aplicació del Pla de Mobilitat va «a poc a poc» i és «insuficient» per fer possible la circulació segura en bici pels carrers de Girona. En aquest sentit, critica que algunes obres no estan correctament finalitzades i que per tant són perilloses -per exemple, el tram final del carril bici al carrer Oviedo- i que les petites intervencions proposades per Mou-te en bici no han estat escoltades.

Segons recorden, hi ha un centenar de punts de conflicte que amb poc pressupost podrien millorar significativament la seguretat de ciclistes i vianants. Entre aquestes propostes hi ha millorar la senyalització, modificar el temps de pas dels semàfors pensant en els vianants i ciclistes, fer canvis de prioritat, repintar els carrils bici, contruir guals de pas per a bicicletes, fer possible la circulació en contrasentit i a les zones de vianants i reduir i controlar la velocitat a indrets com la Gran Via o la carretera de Barcelona.

En definitiva, l'entitat, que demà celebra la seva tradicional Bicicletada de Reis, demana «infraestructures bones i segures», que, segons recorden, es poden aconseguir «amb més inversió, avançant terminis i dialogant amb els usuaris de la bicicleta». En canvi, lamenten que a Girona «encara mani la promoció dels vehicles privats tèrmics, que contaminen en l'àmbit acústic i atmosfèric».

Precisament, en el ple del mes passat, Mou-te en bici va presentar una moció -que es va aprovar- per reivindicar més celeritat en la construcció dels nous carrils bicis que hi ha previstos a la ciutat.