la màgia inunda els carrers de girona. Malgrat l'amenaça de pluja, els Reis d'Orients van poder fer sense problemes el seu recorregut per la ciutat.El rei Baltasar, saludant la multitud embadalida que el va anar a visitar al campamant reial .Melcior, parlant amb un dels milers d'infants que va anar a rebre'ls. Un patge fa assajar a un grup de nens la cançó dels tres reis per tal que Ses Majestats se sentin ben acompanyats. Dues forneres reials, portant una coca durant la cavalcada. Malgrat l'amenaça de pluja, al final es va poder fer sense incidents.

Melcior, Gaspar i Baltasar van tornar a demostrar ahir per què són mags. Malgrat la pluja que va començar a caure a Girona cap a les cinc de la tarda -després de gairebé dos mesos sense precipitacions-, Ses Majestats van aconseguir una treva meteorològica i van poder fer la seva cavalcada amb normalitat. Això sí, la desfilada va començar vint minuts abans d'hora per aprofitar que havia deixat de ploure i va avançar a un ritme més ràpid de l'habitual per arribar a tres quarts de vuit a la plaça del Vi.

Ses Majestats van instal·lar-se a a primera hora de la tarda als Jardins de la Muralla, on els infants van poder acostar-s'hi per saludar-los i entregar-los personalment les seves cartes. El matí havia estat gris i, cap a les cinc de la tarda, una forta pluja va obligar a obrir els paraigües i va fer témer el pitjor. L'Ajuntament tenia planejada una alternativa -al pavelló de Palau-, però finalment no va ser necessari. A les sis i deu, aprofitant que la pluja havia parat, els Reis van travessar el pont d'Alferes Huarte i van pujar a les seves carrosses, aparcades al passeig General Mendoza. Des d'allà va començar la ruta, que va recuperar el seu recorregut habitual després que l'any passat fos lleugerament escurçat per la retransmissió de TV3.

Des del primer moment va quedar pal·lès que la pluja i la fred no havien apagat els fanalets ni havien minvat les ganes de cantar. Al contrari, els més petits no van deixar de cantar la tornada de «Visca els Tres Reis...!» mentre la comitiva reial anava repartint caramels a tort i a dret: en total, més de dues tones de dolços, aptes per a celíacs i per a gent amb tot tipus d'intoleràncies. La comitiva va passar pels carrers Ultònia, Migdia, de la Creu, Joan Maragall, plaça Pompeu Fabra, Gran Via Jaume I, avinguda de Sant Francesc i la plaça Catalunya fins arribar a la plaça del Vi, on l'alcalde, Carles Puigdemont, els va donar la benvinguda.

Aquest any, per primera vegada, els voluntaris de Protecció Civil de Girona van repartir polseres gratuïtes per tal que els pares les posessin als seus fills amb els noms dels nens i el número de contacte, per tal que si es perdien els poguessin localitzar ràpidament. Al final, la cavalcada es va desenvolupar sense cap mena d'entrebanc.

Aquest no és el primer cop, però, que la pluja fa estar els gironins amb l'ai al cor per la cavalcada. Els anys 1996, 1997 i 2006, per exemple, les desfilades es van haver de fer total o parcialment sota la pluja, amb els infants protegits sota els paraigües. L'any 2010 es va produir una situació similar a la d'aquest 2016, i després d'un matí plujós la meteorologia va donar una treva als mags d'Orient.

Altres pobles de la demarcació, en canvi, no van tenir la mateixa sort. A Santa Coloma, la Bisbal i Platja d'Aro les pedregades van obligar a modificar o suspendre els recorreguts de les cavalcades, i a Salt i Olot van quedar ben passades per aigua. Tot i això, els Reis van aconseguir arribar fins a cada racó de les comarques gironines i portar la il·lusió als més petits.