Macabra troballa la dels Mossos d'Esquadra quan van aconseguir entrar en un pis del barri de Sant Pau de Girona. A l'interior hi havia un nen de set anys mort, en avançat estat de descomposició, que deuria fer setmanes que era al domicili. El cadàver estava en un llit tapat per una manta. El cos no presentava aparentment signes de violència i serà l'autòpsia que li faran a l'Institut de Medicina Legal de Girona la que haurà d'aclarir les causes dels fets.

En paral·lel, l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos de Girona i la comitiva judicial es van desplaçar al lloc i també van procedir a interrogar la família que ha conviscut i dormit sota el mateix sostre on hi havia el cadàver de la criatura. Es tracta d'una família de cinc membres -dos nens i una nena de 7,12 i 14 anys- de nacionalitat nord-americana i d'origen africà.

El pare, Bruce Hopkins -enginyer de 38 anys relacionat amb el consolat dels EUA- i la mare -Schrell, de 39- van quedar detinguts després de prestar declaració davant dels Mossos a la comissaria de Vistalegre. Estan acusats de ser els presumptes autors d'un homicidi imprudent. Van ser derivats a l'hospital de Salt per rebre atenció psiquiàtrica i els nens es troben a mans d'Infància.

Els fets es van desencadenar al voltant de la una del migdia. La propietària del quart segona del número 3 del carrer Joan Roca Pinet va alertar al 112 que volia accedir al seu pis que tenia llogat a una família però que no li volien obrir i que a més sentia crits i una baralla. Entre les paraules que va sentir hi havia «satanàs».

En arribar al lloc, els Mossos d'Esquadra van intentar entrar al pis però finalment van haver de tirar la porta a terra. Un cop a dins van trobar-se tot de destrosses i que en un llit hi havia un dels menors mort de feia dies. Els pares estaven molt nerviosos en el moment de l'arribada de la policia però van col·laborar. Els Mossos es van emportar els altres dos germans de 12 i 14 anys a la comissaria juntament amb els seus pares per declarar. Mentrestant a dins del domicili hi va arribar la comitiva judicial i els agents de l'AIC, que van pentinar cada racó de l'immoble per tal d'aclarir què havia pogut passar.

«Gent poc comunicativa»

Els veïns del mateix immoble així com de comerços propers van relatar que la família Hopkins feia gairebé dos anys que vivia al pis però que eren una gent que passava desaparcebuda. Parlaven anglès, deia un veí, i això feia que no fossin gaire comunicatius. També van destacar que feia dos o tres mesos que no veien que els nens i la dona sortissin al carrer.

Els menors de vegades anaven a jugar a la pista que hi ha davant del bloc de pisos i no estaven escolaritzats a Girona sinó que es formaven a distància. Amb tot, l'únic membre de la família que veien últimament, van destacar alguns veïns, però gairebé no els deia res és el pare.

Després de prestar declaració davant dels Mossos, els pares van quedar detinguts i van ser enviats a l'hospital de Salt per a un reconeixement psiquiàtric. En tancar l'edició encara no havia conclòs la investigació.