El PSC de Salt està disposat a votar a favor del pressupost si l'equip de govern (ERC i IpS) presenta una proposta de planificació per al desenvolupament del sector sud i es manfiesta sobre la trama urbana i l'establiment d'Ikea al municipi. El grup socialista vol que les prioritats d'inversió reflecteixin la majoria d'esquerres al ple i trenquin amb la dinàmica de l'anterior govern (CiU), posant una atenció prioritària a les polítiques de creació de llocs de treball. Segons la portaveu socialista, Iolanda Pineda, aquestes exigències no són noves, sinó que suposen «el desenvolupament i l'aplicació de les condicions de l'acord d'investidura que vam signar el mes de juny passat el PSC, ERC i IpS per tal de donar l'alcaldia a Jordi Viñas».

El PSC ha fet arribar les seves condicions a l'equip de govern durant les reunions que s'han fet per negociar el pressupost. En aquest sentit, Pineda ha deixat clar que els socialistes no donaran suport a un pressupost que signifiqui la «continuïtat» respecte als que presentava CiU, «perquè no tenien present els problemes del nostre municipi, com ara l'atur o les situacions de pobresa».

Per al PSC és prioritari que s'inverteixi en la creació de llocs de treball i que l'equip de govern apliqui polítiques proactives en aquest àmbit. «Reclamem un pla a curt i mitjà termini que faci prospecció d'empreses, que plantegi enllaços de formació específica segons les demandes de les empreses del territori, que faciliti la contractació i el reallotjament dels nostres aturats al mercat laboral i que es faci una aposta clara per la promoció dels emprenedors», demana.

Per tal de consolidar la creació de llocs de treball a llarg termini, el PSC veu necessari que el govern es pronunciï de forma «clara i inequívoca» per engegar el desenvolupament del sector sud. Per als socialistes, aquest sector ha de tenir en compte dos eixos principals: per una banda el sector de la salut, relacionat amb l'hospital Santa Caterina i els centres universitaris, i per l'altra un sector comercial que permeti la implantació a la vila de noves superfícies comercials, com ara Ikea. En l'àmbit social, demanen una millora dels circuits per evitar els desnonaments i que es pressioni els bancs perquè cedeixin pisos per a lloguer social.