L'Ajuntament de Girona ha revisat el sector del riu Ter, a l'altura de Pedret, on un veí denuncia que es fan abocaments d'aigües fecals, i assegura que no ha trobat filtracions d'aigües residuals en cap indret.

Segons el consistori, l'únic punt que presenta una acumulació de flotants (bàsicament, tovalloletes i ampolles) és a la zona de la desembocadura de l'Onyar sobre el Ter. Es tracta dels flotants que transporten els dos rius degut a l'incivisme, ja que alguna gent hi llança objectes de forma indiscriminada. També hi ha flotants dels sobreeixidors (tovalloletes i papers no solubles, fruit també de l'incivisme). Aquests residus són visibles des de la punta final de l'aparcament.

De tota manera, el consistori assenyala que l'acumulació de flotants no ve d'ara, sinó de temps enrere. Segons indiquen, l'Ajuntament ja n'està al cas i treballa per mantenir neta l'aigua i les vores del riu. De la mateixa manera, però, el govern municipal també demana sentit del civisme i responsabilitat a la ciutadania.

Col·laboració ciutadana

El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, assenyala que «la col·laboració ciutadana és de gran ajuda per poder detectar possibles perjudicis sobre el medi natural, com poden ser fuites o abocaments il·legals». Per aquest motiu, des de l'Ajuntament demanen que «davant de qualsevol sospista es contacti amb l'administració per poder-ho contrastar i, si s'escau, actuar».